USPEŠAN NASTUP NAŠE PRIVREDE: Srpska prehrambena industrija na sajmu u Jordanu

V.N.

31. 08. 2022. u 15:30

PRIVREDNA komora Srbije u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju uvoza (SIPPO) organizovala je posetu srpskih kompanija sajmu prehrambene industrije i tehnologija - Food and Technology Expo 2022 u Jordanu od 13. do 19. avgusta.

УСПЕШАН НАСТУП НАШЕ ПРИВРЕДЕ: Српска прехрамбена индустрија на сајму у Јордану

Sajam u Jordanu

Široku izvoznu ponudu zamrznutog voća i povrća, niskokaloričnih džemova, sokova, jabuka, meda kao i voćnih namaza, kaša i pirea inostranim partnerima predstavile su kompanije  ITN, Budimka, PIK Bečej, Medino i Agrounija.


Srpske kompanije imale su i poslovne razgovore sa oko 30 jordanskih kompanija iz sektora prehrambene, hemijske i industrije prerade metala, a program posete obuhvatio je i sastanak sa predstavnicima Udruženja privrednika Jordana kao i posetu maloprodajnim lancima i fabrici konditorskih proizvoda Al Zahra.  


“Srbija i Jordan pored međusobne saradnje, mogu da svojim poslovnim zajednicama omoguće dobru platformu za izlazak na tržišta zemalja koje ih okružuju. Jordan može da bude platforma za izlazak srpskih kompanija na tržišta Iraka i Saudijske Arabije, sa kojima Jordan ima tradicionalno dobro razvijene poslovne kontakte, dok Srbija može da bude odlična platforma za saradnju Jordana sa tržištem regiona Zapadnog Balkana, ali i Evrope“, rekla je Danijela Strižak, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri