KONKURS ZA GODIŠNJE STUDENTSKE NAGRADE: Fondacija "Za srpski narod i državu" nagrađuje najbolji esej

Novosti online

15. 05. 2024. u 10:43

FONDACIJA „Za srpski narod i državu“ iz Beograda raspisala je javni konkurs za godišnju studentsku nagradu za najbolji esej.

КОНКУРС ЗА ГОДИШЊЕ СТУДЕНТСКЕ НАГРАДЕ: Фондација За српски народ и државу награђује најбољи есеј

Foto: Printskrin

Cilj konkursa je da se studenti iz Srbije podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema iz oblasti veštačke inteligencije i kulture sećanja.

Teme ovogodišnjeg konkursa su „Veštačka inteligencija i obrazovanje u 21. veku” i „Kultura sećanja: sloboda i nacionalni identitet“.

Za najbolja tri rada obezbeđene su novčane nagrade i to za prvo mesto 170.000 dinara, za drugo 100.000 dinara i za treće mesto 70.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta svih usmerenja na osnovnim i master akademskim studijama iz Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Najbolji eseji biće odabrani od strane članova stručnog žirija.

Rang-lista biće objavljena 25. juna 2024. godine, na sajtu Fondacije „Za srpski narod i državu“ na veb-adresi https://fondacijasnd.rs/.

Članovi žirija su Nikola Selaković – ministar kulture u Vladi Republike Srbije, prof. dr Danimir Mandić – Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ljiljana Marković – Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu (profesor u penziji), docent dr Ivana Luknar, naučni saradnik – Institut za političke studije, prof. dr Aleksandar Rastović, naučni savetnik – Istorijski institut Beograd.

BONUS VIDEO: KARKOV URUŠEN: Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)