PODRŠKA NIŠKOJ KLINICI ZA GINEKOLOGIJU: Osuđenici iz KPZ sašili uniforme za za zaposlene

N.B.

18. 04. 2024. u 14:52

OSUĐENICI, koji su prošli sertifikovanu obuku u pogonu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su uniforme za zaposlene na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u tom gradu.

ПОДРШКА НИШКОЈ КЛИНИЦИ ЗА ГИНЕКОЛОГИЈУ: Осуђеници из КПЗ сашили униформе за за запослене

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Dejan Carević, izjavio je da su osuđenici iz ovog zavoda za niško porodiliše u februaru sašili 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radne površine koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije.

- Tada su nam prioritet bile buduće majke, kao i žene koje dolaze na različite hirurške intervencije, a sada smo odlučili da podržimo rad zaposlenih u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu - rekao je on.

Carević je naveo da medicinsko osoblje ove ustanove i ubuduće može da računa na podršku ove vrste i istakao da je podjednako važna dobrobit i lekara i medicinskog osoblja, kao i pacijenktinja koje koriste usluge ove klinike.

On je ukazao da je uprava ovog porodilišta obezbedila materijal za uniforme, dok su obučeni osuđenici dali svoj doprinos kroz krojenje i šivenje.

U KPZ Niš, jednom od najvećih zavoda u zemlji, godinama unazad se sprovode sertifikovane obuke za više traženih zanimanja na tržištu rada, kao što su zavarivači, stolari, krojači i šivači, pekari, vodoinstaleteri...

U ovom zavodu je prošle godine 96 osuđenika steklo sertifikate licenciranih kuća, a osim teorije, stekli su i praksu u pogonima što im olakšava povratak u zajednicu po isteku kazne i pronalaženje posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)