SRPSKI FOTO-REPORTER OSVOJIO DVE SKIJAŠKE MEDALJE: Marko Đurica se vratio sa dva srebra iz Kazahstana

V.C.

12. 03. 2024. u 12:36

SRPSKI novinarski skijaški tim osvojio je dve medalje na 69. Svetskom novinarskom prvenstvu, održanom od 3. do 10. marta, u Kazahstanu, u organizaciji Međunarodnog kluba novinara skijaša SCIJ.

СРПСКИ ФОТО-РЕПОРТЕР ОСВОЈИО ДВЕ СКИЈАШКЕ МЕДАЉЕ: Марко Ђурица се вратио са два сребра из Казахстана

SCIJ Srbija

Foto-reporter Marko Đurica u kategoriji seniora osvojio je srebrnu medalju u veleslalomu i bio je drugi u kombinaciji alpskog i nordijskog skijanja, objavilo je Udruženje novinara Srbije.

U Kazahstanu se na 69. Mitingu novinara skijaša ove godine okupilo više od 120 žurnalista iz 23 zemlje.

- Veliki uspeh za našu zamlju i nove medalje, nakon prošlogodišnjih prvih medalja iz kanadskog skijaškog centra Korner Bruk. Veleslalomska trka je bila dosta zahtevna zbog leda i kasnog startnog broja kada je staza već postala jako teška za skijanje. Srećan sam pogotovo kad se pogleda kakva je konkurencija bila i iz kojih velikih skijaških zemalja dolaze kolege - kazao je za UNS Đurica, koji je sa Mirkom Milićevićem činio srpski tim. Obojica su članovi Ski-sekcije UNS-a.

Inače, skijalište Šimbulak nalazi se u neposrednoj blizini grada Almatija i ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda zahvaljujući noćnom skijanju na najvećoj visini. Najviša staza je na 3.200 metara, a skijalište će se širiti, pa će buduća premašiti 4.000 metara.

Ispod skijališta nalazi se i Ginisov rekorder - Klizački ring Medeu, na nadmorskoj visini od 1.691 metara i sa 10.500 kvadrata ledene površine, na kojoj istovremeno može da kliza 3.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?