TOTALNI VREMENSKI OBRT: U naredna tri sata sve se menja, cela Srbija biće u padavinama

Novosti online

06. 03. 2024. u 17:16

REPUBČLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da nas u naredna tri časa očekuju plljuskovi sa grmljavinom, kao i sneg.

ТОТАЛНИ ВРЕМЕНСКИ ОБРТ: У наредна три сата све се мења, цела Србија биће у падавинама

Foto: Novosti/Tanjug

- U naredna tri časa u centralnoj i južnoj Srbiji, kao i u srednjem Banatu promenljivo oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Na visokim planinama sneg.

- U toku noći najviše kiše biće na području od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije, južnih delova Beograda i Velikog Pomoravlja do istočne Srbije. Prosečno se očekuje od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više - stoji u najavi RHMZ-a.

U četvrtak i petak hladnije sa kišom, na planinama sa snegom, a za vikend ponovo toplije uz košavu, najavljuje RHMZ.

Prognoza na naredne dane

U četvrtak (07.03.) u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima. U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom.

Na planinama sneg. Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 3 do 7 °S, a najviša od 8 °S na severu i zapadu Srbije do 15 °S u južnim krajevima.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U petak (08.03.) pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

U subotu (09.03.) u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tekponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju.

U nedelju (10.03.) umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji (maksimalna temperatura oko 20 °S), a najsvežije u Timočkoj Krajini (od 12 do 14 °S). Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

BONUS VIDEO: PLjUSAK U BEOGRADU: Kiša se sručila na prestonicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)