RUŽE ZA OBOLELE OD RETKIH BOLESTI: Akcija u Pančevu za obolele od cistične fibroze

V.C.

20. 02. 2024. u 16:15

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić zasadila je u Pančevu, u 6. CF ružičnjaku, ružu koja je simbol obolelih od cistične fibroze. Ona je istakla da je u prethodnom periodu država uradila mnogo kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta života obolelih od retkih bolesti.

РУЖЕ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД РЕТКИХ БОЛЕСТИ: Акција у Панчеву за оболеле од цистичне фиброзе

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

- Sa ponosom i srećom mogu da kažem da smo, od poslednjeg viđenja u Novom Pazaru, gde smo takođe zasadili ruže, realizovali ono što smo se dogovorili, da je značajan broj dece dobio terapiju i da ćemo tek uraditi mnogo toga zajedno - poručila je Kisić.

Naglasila je i da nikada više finansijskih sredstava nije izdvajano kada je u pitanju lečenje retkih bolesti, a da pri Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju radi Grupa za podršku porodicama sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima obolelima, čije su aktivnosti usmerene ka poboljšanju uslova života ovih porodica.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

- Retke bolesti danas više nisu bolesti o kojima pričamo retko. Mnogo je još posla pred nama, ali sam sigurna da zajedno apsolutno možemo sve - poručila je Kisić.

Ruže u 6. CF ružičnjaku, kojima su simbolično nacrtana pluća, zasadili su i direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, predstavnici Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije i predstavnici zdravstvenih institucija iz ovog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)