OVE PREDELE SRBIJE ZA VIKEND OČEKUJE 10 DO 20 CM SNEGA: Samo će u jednom delu zemlje biti sunčano

Novosti onlajn

26. 01. 2024. u 13:43

DANAŠNjI dan doneće Srbiji kratkotrajnu stabilizaciju vremena, ali ne zadugo, jer već u toku noći sledi jača promena. Petak će većim delom proteći u znaku sunčanog vremena, a pojačan severozapadni vetar biće u slabljenju. Maksimalna temperatura biće od 6 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

ОВЕ ПРЕДЕЛЕ СРБИЈЕ ЗА ВИКЕНД ОЧЕКУЈЕ 10 ДО 20 ЦМ СНЕГА: Само ће у једном делу земље бити сунчано

Foto: Tanjug

U toku večeri do Vojvodine se očekuje prodor hladnog fronta, uz jače naoblačenje sa kišom, a ovo pogoršanje vremena tokom noći proširiće se i na ostale predele Srbije.

U drugoj polovini noći i pred jutro u svim brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg, a padavine će biti prolaznog i umerenog karaktera i povezani uz prodor hladnog fronta.

Na planinama poput Zlatara, Kopaonika, Stare planine i na drugim višim planinama očekuje se da padne 10 do 20 centimetara snega, a sneg će zabeliti i niže planine, pri čemu se manji snežni pokrivač može ponegde formirati i u nižim predelima južne, jugoistočne i zapadne Srbije, ali uz brzo otapanje.

Istovremeno, u drugoj polovini noći na severu Srbije očekuje se razvedravanje i to prvo u Vojvodini, pa će u subotu tokom dana biti sunčano. U ostalim predelima Srbije očekuje se promenljivo oblačno, tek ponegde sa slabim padavinama, u nižim predelima u vidu kiše, na planinama u obliku snega.

U noći između subote i nedelje i tokom nedelje predele Srbije južnije od Save i Dunava očekuje novi talas padavina, ali ne očekuju se značajnije količine. U nižim predelima očekuju se uglavnom kiša i susnežica, u brdsko-planinskim predelima sneg. Padavine će biti pljuskovitog, lokalnog i kratkotrajnog karaktera, tako da neće značajno uticati na povećanje snega u predelima gde ga bude bilo.

Na severu će biti suvo, u Vojvodini i vedro.

Kada je Beograd u pitanju, u petak uveče i tokom noći jače naoblčenje sa kišom, a pred jutro razvedravanje. Tokom vikenda uglavnom suvo, samo u noći između subote i nedelje i delom u nedelju na širem području grada očekuje se kratkotrajna i veoma lokalna pojava pljuska kiše ili susnežice, u višim delovima grada i pljusak snega.

Iako se preko Srbije očekuje prodor hladnog fronta, ne očekuje se značajni pad temperature vazduha. Jutarnja temperatura u subotu biće od -4°C na jugu do 4°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 6 do 10°C, a u nedelju ujutro od -3 do 3°C, tokom dana od 3 do 9°C. Maksimalna temperatura u Beogradu biće u subotu do 8°C, u nedelju do 6°C, a na višim planinama tokom celog dana biće ispod 0°C.

Dakle, hladni front neće biti izražen toliko u vidu pada temperature vazduha, već u vidu vetrovitog vremena.

U subotu će u većem delu Srbije duvati jak severozapadni vetar sa udarima iznad 50 km/č. Iako jaki, ovakvi vetrovi nisu retki u našim predelima i nema mesta panici, jer su sasvim uobičajena pojava. Lokalno u Vojvodini, na planinama i na istoku Srbije očekuju se olujni udari severozapadnog vetra od 70 km/č.

Drugog dana vikenda vetar će biti u slabljenju.

Inače, tokom vikenda se očekuje osetniji porast vazdušnog pritiska i to će biti uvod u stabilizaciju vremena, tako da će sledeće sedmice pod uticajem veoma visokog vazdušnog pritiska biti stabilno i suvo.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE: Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!