Vodič za nezaboravno putovanje u srce Egipta

Novosti online

10. 01. 2024. u 19:35

Razmišljate o letovanju, Egipat kao zemlja faraona, piramida i Kleopatrinog šarma, i dalje mami ljude svojim mističnim čarima. A u srcu svega toga sjaji Hurgada, biserna destinacija Crvenog mora koja nudi nezaboravno iskustvo za svakog putnika.

Водич за незаборавно путовање у срце Египта

Foto: pexels.com

Bilo da ste avanturista u duši, ljubitelj plaže ili gurman u srcu, Egipat 2024 i Hurgada imaju nešto za vas. Zaronimo u tajne ovog egzotičnog raja i otkrijmo zašto je Hurgada savršena destinacija za vaš sledeći odmor.

Rajske plaže i kristalno more

Prvo što će vam zaustaviti dah u Hurgadi su njene plaže. Kilometrima se pružaju zlatni pesak i kristalno čista voda koja menja nijanse od tirkizne do smaragdne. Osvježite se u toplim talasima Crvenog mora, gradite zamkove od peska ili se jednostavno izležavajte i upijajte sunce.

Foto: Free Images Pixabay

Neke od najpoznatijih plaža u Hurgadi su:

                   * Sharm el Naga je jedna od najpopularnijih plaža u Hurgadi. Nalazi se u severnom delu grada i poznata je po svom belom pesku i tirkiznoj vodi. Plaža je opremljena svim sadržajima koji su vam potrebni za ugodan boravak, uključujući ležaljke, suncobrane, tuševe i restorane.

                  * Marina Beach je još jedna popularna plaža koja se nalazi u blizini marine u Hurgadi. Plaža je poznata po svom živahnom noćnom životu, kao i po brojnim restoranima, barovima i diskotekama.

                  * Makadi Bay je poznata po svojim belim peščanim plažama i kristalno čistoj vodi. Plaža je popularna među porodicama sa decom, jer je more plitko i bezbedno za kupanje.

                 * El Gouna je poznata po svojim kanalima i mostovima koji podsećaju na Veneciju. Plaža u El Gouni je takođe veoma popularna, a poznata je po svom mirnom i opuštajućem ambijentu.

Foto: Free Images Pixabay

Giftun je ostrvo koje se nalazi u blizini Hurgade. Ostrvo je poznato po svojim prelepim plažama, kao i po bogatom podvodnom svetu. Giftun je popularno mesto za ronjenje i snorkeling.

Ove plaže nude nešto za svakoga, od porodica sa decom do avanturista i ljubitelja kulture. Bez obzira šta tražite od svog odmora, Hurgada ima plažu koja će vam odgovarati. Za one koji traže malo više akcije, tu su brojni vodeni sportovi - od ronjenja i snorkelinga među šarenim koraljima do surfovanja i jedrenja na dasci.

Foto: Free Images Pixabay

Putovanje kroz istoriju i kulturu

Hurgada nije samo plaže i more. Ovde vas čeka i bogata istorija i kultura koja seže milenijumima u prošlost. Posetite El Gouna, slikovito ribarsko selo koje se pretvorilo u luksuzno odmaralište s tradicionalnim egipatskim šarmom. Istražite lokalne pijace i prodavnice suvenira, prepustite se čarobnim ritmovima tradicionalne muzike i naučite par koraka egipatskog narodnog plesa. Za one koji žude za drevnim misterijama, tu su uvek dostupni izleti do impozantnih piramida u Gizi i Sfingi, čudnih spomenika na veličanstvo faraonske civilizacije.

Foto: Free Images Pixabay

 

Avanture u pustinji i na moru

Za one koji traže uzbuđenje, Hurgada nudi bezbroj pustinjskih avantura. Vožite se džipom preko zlatnog peska, jašite kamile u vreme zalasku sunca ili iznajmite balon i pogledajte panoramski pogled na čarobni krajolik.

Ako volite da ostanete bliže vodi, isprobajte ronjenje na brojeve ili odvezite se na ostrvo Giftun, raj s netaknutim plažama i bogatim podvodnim životom.

Foto: Free Images Pixabay

Kulinarsko putovanje za sva čula

Nije odmor u Egiptu potpun bez kulinarskog putovanja. Hurgada nudi bogatstvo ukusi i aroma, od sveže pečene ribe na žaru i tradicionalnih jela s piletinom do ukusnih mezetluka i slatkih baklava.

Posetite lokalne čajdžinice i probajte aromatičan egipatski čaj ili šišu na terasama sa pogledom na more. Ne zaboravite da isprobate i uličnu hranu - falafele, kebab, uvek su dobra opcija za brzi i ukusan zalogaj.

Noćni život za svaki ukus

Kada sunce zađe, Hurgada se probudi u ritmu noćnog života. Od elegantnih koktel barova do živahnih noćnih klubova sa međunarodnim Đ setovima, tu je nešto za svačiji ukus. Uživajte u živim nastupima lokalnih muzičara, plešite pod zvezdanim nebom ili jednostavno se relaksirajte u mirnijoj atmosferi šarmantnih barova na plaži.

Foto: Free Images Pixabay

Otkrivanje čari podvodnog sveta

Crveno more je dom jednog od najbogatijih i najraznovrsnijih ekosistema na svetu. Za ljubitelje ronjenja i snorkelinga, Hurgada je pravi raj. Istražite šarene korale koje oživljavaju morsko dno, sretnite delfine i raže u zaštićenim vodama. Zaputite se malo dalje i otkrićete koralne grebene koji su stanište raznolikim vrstama riba i drugih morskih stvorenja.

Foto: Free Images Pixabay

Pustinja, oaza mira i avanture

Izvan plaže i mora, Hurgada vas poziva da istražite magično carstvo egipatske pustinje. Vožite se džipom preko zlatnog peska, upustite se da vas vodi beduinski vodič kroz skrivene oaze i naučite da prepoznajete skrivene tragove života u surovom okruženju.

Uveče, zateknite se uz tradicionalnu beduinsku večeru pod magijom zvezdanog neba. Za one koji traže malo više adrenalina, tu su vožnje kvadom po peščanim dinama ili uzbudljivo spuštanje bordom niz strme padine.

Foto: Free Images Pixabay

 

Sloboda i istraživanje

Hurgada nije samo destinacija za ležanje na plaži. Ovde vam otvara vrata za istraživanje okolnih čuda. Posetite Luksor, grad faraona i drevnih hramova, ili se zaputite prema El Gouni, luksuznom odmaralištu sa šarmantnim kanalima i romantičnim mostovima.

Za one koji traže autentično egipatsko iskustvo, tu su tradicionalna sela gde možete uživati u toplim pozdravima lokalnog stanovništva i naučiti se par reči arapskog.

Odabir prave turističke agencije

Kako bi vaše putovanje u Hurgadu bilo bezbrižno i nezaboravno, pitanje koja je najbolja agencija za Egipat je ključno. Tražite agenciju koja poznaje lokalne običaje, ima dobre kontakte i može vam obezbediti pouzdane i sigurne usluge.

Agencija koja je specijalizovana za Egipat može vam predložiti Egipat last minute ponude, ekskluzivne aranžmane i detaljno planirane izlete koji će obogatiti vaše iskustvo. Neka vaše putovanje bude ispunjeno ne samo avanturama i lepotama, već i sigurnošću i udobnošću koje pruža dobro organizovan odmor.

Foto: Free Images Pixabay

Savršen odmor za svakog putnika

Bez obzira da li ste avanturista po duši, ljubitelj plaže ili tražite kulturno bogatstvo, Hurgada ima nešto za vas. Sa svojim toplim gostoprimstvom, neverovatnim pejzažima i bezbroj aktivnosti, ovaj egzotični biser Crvenog mora pruža nezaboravno iskustvo koje će vam zauvek ostati u memoriji. Tako da, spakujte kofere, rezervišite karte i pripremite se za putovanje koje će probuditi sva vaša čula.

Hurgada vas čeka!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)