VAŽNA VEST ZA GRAĐANE BORA: Najsavremenija magnetna rezonanca počela da radi (FOTO)

Tanjug

13. 12. 2023. u 09:41

NAJSAVREMENIJA magnetna rezonanca počela je da radi u opštoj bolnici u Boru, što je prvi takav aparat u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopštio je danas Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ БОРА: Најсавременија магнетна резонанца почела да ради (ФОТО)

Foto: Tanjug/RFZO

Tim povodom borsku bolnicu posetili su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji su ocenili da nijedan okrug sličnog broja stanovnika u Srbiji nije tako dobro opremljen savremenom medicinskom opremom kao Borski.

Radojević Škodrić je istakla da je borska bolnica nedavno, osim magnetne rezonance, dobila i dva skenera, dva rendgena i ultrazvučne aparate. 

- Za sedam dana magnet stiže u Kladovo, a mamograf je upravo stigao. U Negotinu i Majdanpeku je mamograf već počeo da radi, tako da svaka opština u Borskom okrugu ima mamograf, a Bor i Kladovo i magnetnu rezonancu. Razgovarali smo i o tome da bolnica sledeće godine dobije angio-salu kako građani više ne bi išli u Beograd ili u Niš - istakla je direktorka RFZO.

Foto: Tanjug/RFZO

Prema njenim rečima, ovaj okrug će nabavkom savremene opreme, u okviru koje je u planu i nabavka "PET skener" aparata, u potpunosti moći da zbrinjava onkološke pacijente samostalno s obzirom na to da je Kladovo centar za zračnu terapiju malignih bolesti. Radojević Škodrić je podsetila da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sprovedena najveća nabavka medicinske opreme u okviru koje je obezbeđeno 18 mamografa, 15 ultrazvučnih aparata i 10 magnetnih rezonanci, dok će još 12 „magneta“ biti isporučeno ustanovama u prvoj polovini sledeće godine.

Ona je dodala da je odlukom vlade o zapošljavanju zdravstvenih radnika angažovanih za vreme kovida, u Borskom okrugu posao dobilo 130 ljudi i da se u Boru sledeće godine planira izgradnja nove bolnice. Takođe, direktorka RFZO je čestitala gradonačelniku Bora na tome što je, kako je rekla, to jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava kada je reč o ulaganjima u zdravstvo. 

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte osmu epizodu video-serijala Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)