OZEMPIK DOSTUPAN O TROŠKU RFZO: Oni koji nabavljaju falsifikovani lek na internetu, ugrožavaju svoje zdravlje

Novosti onlajn

05. 12. 2023. u 14:25

Lek ozempik dostupan je osobama sa dijabetesom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje isključivo uz recept i zbog stroge kontrole ne postoji mogućnost da se lažni lek pojavi u apotekama.

ОЗЕМПИК ДОСТУПАН О ТРОШКУ РФЗО: Они који набављају фалсификовани лек на интернету, угрожавају своје здравље

Foto N. Živanović

- Oni koji ovaj lek ne koriste za dijabetes, kao i oni koji nabavljaju falsifikovani lek na internetu, ugrožavaju svoje zdravlje, upozorila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ona je podsetila da se lek o trošku RFZO obezbeđuje samo za obolele od dijabetesa, za šta je jedino i registrovan i apelovala na sve da ga u druge svrhe ne koriste, kao i da ne pokušavaju da ga nabave na nelegalne načine.

Velika globalna potražnja za ovim inovativnim lekom, koji zdrave osobe zloupotrebljavaju za mršavljenje, dovela je do pojave falsifikata u mnogim evropskim zemljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)