PODIGAO UGLED SRBIJE: Državni sekretar Dejan Antić položio venac na kivot kralja Milutina u crkvi Svete Nedelje u Sofiji

D. B. M.

12. 11. 2023. u 23:10

POVODOM godišnjice upokojenja kralja Stefana Uroša II Milutina Nemanjića, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić predvodio je ceremoniju odavanja počasti srpskom kralju u crkvi Svete Nedelje u Sofiji i položio venac na kivot vladara.

ПОДИГАО УГЛЕД СРБИЈЕ: Државни секретар Дејан Антић положио венац на кивот краља Милутина у цркви Свете Недеље у Софији

Privatna arhiva

- Srpska pravoslavna crkva i srpski narod 12. novembra proslavljaju Svetog kralja Milutina, jednog od naših najvećih srednjevekovnih vladara koji je hristoljubivom i celomudrenom državnom politikom visoko podigao ugled Srbije omeđivši njene zemaljske granice od Neretve do Ovčeg Polja, i utvrdio njene nebeske granice od Ljeviške, Banjana, Nagoričana, Gračanice i Skadra sve do Soluna i Jerusalima - rekao je Antić. 
 
Antić je u svojstvu izaslanika ministra Nikole Selakovića učestvovao u obležavanju krsne slave Ambasade Srbije u Bugarskoj kojoj je prisustvovao veliki broj Srba koji žive u  ovoj zemlji, kao i predstavnici SPC i Bugarske pravoslavne crkve.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!