"NJIHOVA ŽRTVA TREBA DA NAM BUDE ZAVET" Ministar Vučević položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana primirja (FOTO)

Novosti onlajn

11. 11. 2023. u 12:35

IZASLANIK predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

ЊИХОВА ЖРТВА ТРЕБА ДА НАМ БУДЕ ЗАВЕТ Министар Вучевић положио венац на Споменик Незнаном јунаку поводом Дана примирја (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vučević položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-majora Tiosava Jankovića.

Foto: Ministarstvo odbrane

Posle polaganja venca, uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije, ministar odbrane upisao je u spomen-knjigu:

„Slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom, ostavili su nam u nasledstvo svi znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije. Njihov zalog bili su njihovi životi. To nas obavezuje kao ljude, kao njihove sinove i kćeri, unuke i praunuke da se večno klanjamo senima ovih besmrtnih  junaka.

Njihova žrtva treba da nam bude zavet i vodilja da svim svojim srcem i dušom branimo i gradimo našu otadžbinu. Da je čuvamo za buduća pokolenja, za svu našu decu,  jer je sav smisao naše borbe sigurna, večna i srećna naša otadžbina Srbija!“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (80)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!