DIVNE VESTI IZ PIROTA: U poslednjih nekoliko dana rođeno 12 beba - u jednoj porodici i deseto dete

Novosti onlajn

28. 09. 2023. u 18:36

U PIROTU je u poslednjih nekoliko dana rođeno 12 beba, a ove godine je u odnosu na 2022. značajno povećan broj porođaja, rekao je načelnik pirotskog porodilišta Vladan Đurov, dodajući da je posle mnogo decenija posebno zanimljiv slučaj žene koja je rodila deseto dete i to samo iz jednog braka.

ДИВНЕ ВЕСТИ ИЗ ПИРОТА: У последњих неколико дана рођено 12 беба - у једној породици и десето дете

FOTO: Arhiva novosti

Đurov je rekao da je ove godine rođeno 70 beba više u odnosu na isti period prošle godine i da je to ohrabrujuće, budući da je prethodnih godina bilo manje rođenih beba.

- Ukupno je cele prošle godine bilo 356 beba, a do danas je rođeno 315, a imamo još mnogo vremena do kraja godine - rekao je Đurov.

Đurov očekuje da do kraja godine ta brojka bude još ubedljivija i da će se roditi 70, 80, a možda i još više beba u odnosu na prethodnu godinu.

- Ono što je poseban kuriozitet, jeste činjenica da je u Pirotu po prvi put nakon mnogo decenija, registrovana desetorotka, odnosno žena koja je rodila deseto dete i to samo iz jednog braka. To ne pamte ni mnogo starije kolege - rekao je Đurov. 

BONUS VIDEO:

FRANCUSKO VREME KRALjEVA: "NOVOSTI" na noćnom spektaklu u Versaju kojim se obeležava doba Lujeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!