MLADI SU NAŠA BUDUĆNOST: Mali o stručnoj praksi u Ministarstvu finansija (FOTO)

Novosti Onlajn

06. 07. 2023. u 16:33

MINISTAR finansija Siniša Mali oglasio se na svom Instagram profilu povodom studentske prakse u Ministarstvu finansija.

МЛАДИ СУ НАША БУДУЋНОСТ: Мали о стручној пракси у Министарству финансија (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

Za manje od mesec dana, 1. avgusta 2023. godine, počinje plaćena studentska praksa u državnim organima i javnim službama, a koja je namenjena najboljim studentima.

Naime, Vlada je danas donela Zaključak kojim se daje saglasnost da se studentu, koji je upisan u jednu od poslednje dve godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2022/2023. godini na svakoj visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji ostvari najbolji ukupan prosek zaključno sa poslednjim semestrom, obezbedi obavljanje studentske prakse u državnim organima, organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, kao i u javnim službama, počev od 1. avgusta 2023. godine.

Ovaj projekat sprovodimo drugu godinu za redom, a pokrenuli smo ga nakon intenzivnih razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija.

Cilj nam je da država pomogne i podrži najbolje studente u njihovom profesionalnom usavršavanju i sticanju radnog iskustva i praktičnog znanja, a što će im kasnije značiti u pronalasku zaposlenja.

Praksa će trajati tri meseca, odnosno do kraja oktobra, a predviđeno je i potpisivanje ugovora o obavljanju studentske prakse.

Studenti će sami odlučivati u kojim državnim organima žele praksu.

Mladi su naša budućnost, i ovo je samo još jedan od načina da im pokažemo da je njihova država tu za njih, da brine o njima i da mogu na nju da se oslone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove