VREMENSKA PROGNOZA ZA PETAK, 17. MART: Jakne još nećemo da sklanjamo

Novosti online

17. 03. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПЕТАК, 17. МАРТ: Јакне још нећемо да склањамо

Foto: Profimedia/Ilustracija

VREME U SRBIJI

Na severu i zapadu zemlje ujutro se očekuje mraz, a u toku dana pretežno sunčano i toplije, tek ponegde uz prolaznu umerenu oblačnost posle podne.

Na jugu i istoku veći deo dana biće umereno do potpuno oblačno, a lokalna pojava slabe kratkotrajne kiše očekuje se u Timočkoj Krajini, dok će na okolnim planinama provejavati slab sneg.

Vetar slab i umeren, severni, krajem dana u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura od -4 na severozapadu Srbije do 3 stepena u Timočkoj Krajini, a najviša od 7 na jugoistoku do 13 stepeni na severu i zapadu Srbije.

VREME U BEOGRADU

I u glavnom gradu se ujutro očekuje mraz. Veći deo dana pretežno sunčano i toplije.

Posle podne prolazna umerena oblačnost. Vetar slab i umeren, severni, krajem dana u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša oko 12 stepeni.

PROGNOZA ZA NAREDNIH SEDAM DANA

U subotu i nedelju ujutro će biti mestimičnog mraza. U toku dana pretežno sunčano i toplije. U košavskom području očekuje se pojačan jugoistočni vetar. Sa zapada u nedelju po podne stiže umereno naoblačenje.

U ponedeljak i utorak očekuje se umereno oblačno s kratkotrajnom kišom, u sredu i četvrtak pretežno sunčano, a od petka promenljivo, ponovo sa uslovima za kratkotrajnu kišu.

Maksimalne temperature biće od 15 do 20 stepeni.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo