RAFALIMA NA SRBE NADOMAK DIVLJEG PUNKTA: Dan nakon prebijanja dečaka nastavljen teror nad našim narodom na KiM

D. ZEČEVIĆ

24. 01. 2023. u 06:55

NASILjE nad našim narodom na Kosovu i Metohiji ne prestaje.

РАФАЛИМА НА СРБЕ НАДОМАК ДИВЉЕГ ПУНКТА: Дан након пребијања дечака настављен терор над нашим народом на КиМ

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Pripadnici specijalne Kosovske policije (Rosu) pucali su juče oko 11.30 kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu kod Leposavića na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i tom prilikom teško je ranjen Miljan Delević (37).

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, on je pogođen u levu stranu grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

Njegov suvozač Dušan Slavić samo je pukom srećom prošao bez povreda.

- Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod - saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Foto Novosti

Foto Novosti

Kurtijevi specijalci mecima su uništili Delevićevo vozilo, Foto Novosti

Prema rečima dr Zorana Mrvića, direktora ustanove u Kraljevu, stanje ranjenog pacijenta je stabilno.

- Oko 14.10 kolima Hitne pomoći iz Leposavića dovezen je pacijent star 37 godina sa prostrelnom ranom levog grudnog koša. Osim što je u stanju šoka, on trenutno nije vitalno ugrožen, ali sa teškom telesnom povredom. U toku je dodatna dijagnostika, skener i ostalo, nakon čega će biti smešten na Odeljenje intenzivne nege. Odrađena je primarna obrada rane i sve ostalo što zahteva protokol lečenja - rekao je dr Mrvić.

Da je nedvosmislena namera kosovskih specijalaca juče bila da ubiju Delevića i njegovog saputnika, svedoče fotografije njegovog izrešetanog automobila. Vozilo "audi" pogođeno je sa više desetina hitaca iz automatskog oružja, a po svemu sudeći, pripadnici Rosu dejstvovali su rafalnom paljbom. O intenzitetu paljbe, ali i brutalnosti koja je ispaljena u ovoj akciji, svedoče nebrojena zrna koja su pogodila stakla i vrata Delevićevog vozila.

- Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

Delevića dovode u kraljevačku bolnicu, Foto Fejsbuk

Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM  naveo je u saopštenju Petar Petković.

Kosovska policija juče je saopštila da je Delevićev automobil prethodno udario u policijska vozila, kao i da je otvorena vatra radi "neutralisanja opasnosti".

- Policijska jedinica koja se nalazila na punktu u Bistrici, u opštini Leposavić, pokušala je da zaustavi automobil koji je udario u vozilo kosovske policije, ugrozivši živote policijskih službenika. Oni su pucali u cilju neutralisanja opasnosti - saopštila je kosovska policija na "Fejsbuku".

U pokušaju pravdanja ispoljene brutalnosti, kosovska policija tvrdi i da su osumnjičeni svojim vozilom napustili mesto događaja, gde je nakon toga napravljen uviđaj. Incident se dogodio na novopostavljenom punktu kosovske policije kod Bistričkog mosta, koji se već duže od mesec dana kontinuirano širi i ojačava. Na ovom mestu nikada ranije nije stajala policija, niti je za tim bilo ikakve potrebe. Tu su sada postavljene betonske table, a i tokom jučerašnjeg dana su vozila sporadično zaustavljana. Deo puta tik uz policijsku "bazu" bio je sužen čunjevima, a dva pripadnika policije naoružana automatskim oružjem, zaustavljali su i kontrolisali vozila.

Jučerašnji napad na Srbe od strane specijalaca Rosu dogodio se samo dan nakon premlaćivanja srpskog dečaka u multietničkom naselju Suvi do kod Kosovske Mitrovice od strane četvorice starijih Albanaca.

Foto Tanjug

OBJAVA SUPRUGE

OBJAVOM zajedničke fotografije na društvenim mrežama, poruku podrške ranjenom suprugu, ali i svojevrstan apel javnosti uputila je Ana Delević.

- Na slici je moj muž kojeg su ranili zločinci Rosu. Gde mi živimo? Ubijaju nas i pucaju na nas kao da nismo narod! - napisala je Ana iznad snimka.

SRPSKA LISTA: KAP PRELILA ČAŠU

NAPAD na dvojicu Srba osudila je juče i Srpska lista, iz koje ističu da je očigledno da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i da je to jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM.

- Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe u kojoj je teško ranjen Miljan Delević je kap koja je prelila čašu nakon serije napada koja je počela od Nove godine. Pucali su da ubiju. To je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini, što izaziva dodatni bes i ogorčenje kod građana severa Kosmeta. Oni sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima - navode u Srpskoj listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)