PRIMOPREDAJA TITULE U BELGIJI? Lider prvenstva gostuje aktuelnom šampionu

O. M.

05. 05. 2024. u 09:40

ŠAMPION Belgije Antverpen dočekuje lidera prvenstva Klub Briž u 37. kolu Pro lige.

ПРИМОПРЕДАЈА ТИТУЛЕ У БЕЛГИЈИ? Лидер првенства гостује актуелном шампиону

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Odavno je jasno da "stari majstor" neće odbraniti titulu, a u plej-of grupi za šampiona je na poslednjem mestu iako je u nju ušao kao trećeplasiran, iza Rojal Uniona i Anderlehta.

S druge strane, Briž je ikoristio slabiji učinak Rojal Uniona i Anderlehta u prvom krugu plej-ofa i preuzeo vođstvo na tabeli. Bukmejkeri u Belgiji su i pre početka druge faze šampionata isticali da je Briž glavni favorit za titulu, a oni su to i potvrdili sjajnim nizom od pet pobeda. 

Samo su u prvom kolu baraža odigrali nerešeno sa gradskim rivalom Serklom. Bilo je 1:1 iako su "plavo-crni" zaslužili da pobede bar sa dva-tri gola razlike.

Dobro im ide i u Ligi konferencija, gde su stigli do polufinala. Doduše, izgubili su u prvom meču od Fiorentine sa 3:2, ali to je nadoknadivo u revanšu na njihovom "Jan Brejdel" stadionu. Treći gol su primili u nadoknadi i to sa igračem manje.

Antverpen je u baražu imao potpuno suprotan učinak od Briža. Šampion je do sada izgubio sve utakmice u doigravanju, osim protiv Serkla.

U poslednjih pet susreta ovih ekipa pobeđivao je domaćin, ali današnji meč mogao bi lako da prekine tu mini-tradiciju. Brižu bi tri boda ovde možda i otvorila vrata tituli pošto se u ovom kolu sastaju Anderleht i Rojal union pa će bar jedna od te dve ekipe zaostati.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

OVO SE PORTU NIJE DESILO SKORO POLA VEKA: Zmajevima preti najgori plasman u Ligi Portugala od 1976. godine