MIHOLJSKO LETO ČEKA NAS I POČETKOM NOVEMBRA: Meteorolog Đurić otkrio kada dolazi do vremenskog preokreta

Novosti onlajn

29. 10. 2022. u 17:51

I U POSLEDNjIM danima oktobra građani Srbije uživaju u Miholjskom letu, koje je nakon mestimične magle danas dočekalo lepo i sunčano vreme.

МИХОЉСКО ЛЕТО ЧЕКА НАС И ПОЧЕТКОМ  НОВЕМБРА: Метеоролог Ђурић открио када долази до временског преокрета

Foto: D. Balšić

Meteorolog Đorđe Đurić navodi da smo pod snažnim uticajem anticklona, uz veoma visok vazdušni pritisak, pa do nas i našeg područja dalje od Alpa neće moći da prodru oblačni i padavinski sistemi sa Atlantika. Miholjsko leto čeka nas i početkom novembra, piše Blic.

- Prema trenutnim prognozama i tokom prvih sedam dana novembra očekuje se slična sinoptička situacija kao i aktuelna, pa se pod uticajem anticklona i dalje očekuje stabilno, suvo i sunčano, ali i relativno toplo, uz maksimalne temperature oko i preko 20 stepeni - navodi Đurić.

Foto: Printscreen/RHMZ

Kako dalje ističe, prosek maksimalne temperature za kraj oktobra je od 14 do 18°C, a za početak novembra od 11 do 15°C, pa vidimo da će maksimalne temperature u narednom periodu biti više za 5 do 7 stepeni.

- Kraj oktobra i početka novembra proteći će i u znaku suvog vremena. Već sada je poznato da će ovogogodišnji oktobar biti jedan od najtoplijih i najsušnijih otkad se vrše merenja, a da će aktuelno Miholjsko leto potrajati i početkom novembra - objašnjava meteorolog.

Sutra do 26 stepeni

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će ujutro u Srbiji biti mestimična magla i niska oblačnost, koja će se ponegde po kotlinama i nizijama zadržati pre podne.

U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv, na istoku slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 2 stepena na jugu do 10 stepeni na severu, a najviša dnevna od 21 do 26 stepeni.

U Beogradu će sutra jutro biti maglovito, a tokom dana pretežno sunčano.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 6 do 10 stepena, a najviša dnevna oko 22 stepena.

U narednim danima očekuje se suvo, stabilno i natprosečno toplo vreme sa jutarnjom maglom po kotlinama i nizijama koja će se ponegde zadržati i pre podne, a u toku dana pretežno sunčano sa maksimalnom temperaturom od 20 do 25 stepeni, osim u utorak, 2. novembra, kada se očekuje prolazno naoblačenje, ali suvo.

Od četvrtka, 3. novembra, očekuje se postepeni pad temperature.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)