NOVI TALAS OSVEŽENJA DO KRAJA NEDELJE: Vremenska prognoza meteorologa Čubrila, evo kolike će biti temperature

Novosti online

09. 08. 2022. u 15:20

METEOROLOG Marko Čubrilo je u svojoj nedeljnoj vremenskoj prognozi najavio vrlo nestabilno vreme narednih dana.

НОВИ ТАЛАС ОСВЕЖЕЊА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Временска прогноза метеоролога Чубрила, ево колике ће бити температуре

Foto: Depositphotos

- Početkom nedelje pod uticajem nekoliko visinskih centara ciklonske cirkulacije svežije i vrlo nestabilno - piše Čubrilo.

Kako navodi, tokom nedelje centar visinskog ciklona će se prvo situirati zapadnije od nas, dok bi se prema sledećem vikendu trebao situirati istočnije od nas.

- U ponedeljak tokom dana se zona nestabilnosti trebala pokrenuti nad najvećim delom Srbije osim nad reginom R3 i jugoistokom regiona R5 gde bi pljuskovi trebali biti retki. U noći ka utorku i u utorak pre podne nad delovima regiona R1 I R2, severom regiona R4 i zapadom regiona R5 ima izgleda za jake grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. Jakih nestabilnosti bi u utorak tokom dana trebalo biti nad najvećim delom Srbije osim na severu regiona R1 i R2 kao i nad jugoistokom regiona R5 i istokom regiona R3.

Sredinom nedelje nestabilnosti bi uglavnom trebalo biti nad regionom R3, jugoistokom regiona R5 i istokom regiona R2.

- Trenutno za narednu nedelju najveći deo prognostičkog materijala za značajan deo Srbije sugeriše ublažavanje suše i padavinske totale od 15mm do oko 50mm taloga. Najmanju akumulaciju prema trenutno dostupnom prognostičkom materijalu može očekivati veći deo regiona R3 kao i jugoistok regiona R5. Padavine se očekuju u dva talasa, od 08.08. do 10.08. i oko 14.08.

On ističe da će sredinom nedelje biti osetno svežije uz maksimume koji će retko prelaziti +26 stepeni Celzijusa, a nad delovima regiona gde bude pretežno oblačno maksimumi samo do oko +23 stepena Celzijusa.

- Oko 11.08. Malo toplije ali uz maksimume uglavnom do oko +27 stepeni Celzijusa. Novo, osetnije, osveženje moguće oko 14.08. Kada bi maksimumi nad velikim delom regiona R3, R4 I R5 kao i nad jugom regiona R2 i R2 mogli ostati ispod +22 stepena Celzijusa.

Od ponedeljka posle podne do srede uveče lokalne nestabilnosti će biti praćene jakim, a lokalno i olujni udarima istočnog, jugoistočnog i severoistočnog vetra.

Početkom nedelje će nad delovima Srbije, a posebno nad delovima regiona R1, R2, R3 I R5 indexi nestabilnosti biti dovoljno visoki da lokalno uslove pojavu jakih grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!