Svilenkasta i mirisna koža uz pomoć kokosovog ulja

Novosti onlajn

20. 07. 2023. u 09:00

Želite nežnu, svilenkastu kožu koja prelepo miriše? Da, jer je ona sinonim za zdravlje i lepotu, privlači pažnju i čini da budete puni samopouzdanja.

Свиленкаста и мирисна кожа уз помоћ кокосовог уља

Foto: Piksabej

Ali, koža zahteva ljubav, brigu i posvećenost. Jedan od načina da je negujete jeste da koristite prirodna ulja.

Kokosovim uljem do zdrave i svilenkaste kože koja prelepo miriše

Pravilna i redovna nega tela pažljivo odabranim kozmetičkim proizvodima učiniće da vaša koža bude u savršenoj ravnoteži. Vaš idealan saveznik ka tom cilju su prirodna ulja, bilo da ih upotrebljavate samostalno, ili u sastavu kozmetičkih proizvoda.

Nežna koža koja ima poseban sjaj, hidrirana je, meka na dodir i mirisa je koji je neodoljiv i prijatan za sva čula, san je svih nas. I nije nedostižan. U tome vam može pomoći upotreba prirodnih ulja za telo, a jedno od onih koje je izuzetno korisno i učinkovito je kokosovo ulje.

Kokosovo ulje je popularan prirodni proizvod koji se često koristi za negu kože i kose. Ovo ulje se dobija iz mesa kokosovog oraha i bogato je hranjivim sastojcima.

Odlično hidrira, jer sadrži zdrave masne kiseline koje pomažu zadržavanje vlage u koži, čineći je mekom i glatkom. Time se održava prirodna barijera kože i pomaže u sprečavanju suvoće i perutanja.

Kokosovo ulje ima antioksidativna svojstva koja pomažu koži da se štiti od štetnih slobodnih radikala. Antioksidanti su dobri u borbi protiv oštećenja kože i prevremenog starenja.

Benefit kokosovog ulja je i što ga odlikuju umirujuća svojstva kada su u pitanju upalna stanja kože kao što su ekcemi, psorijaza ili iritacije od uboda insekata. Prednost je što se ovo prirodno ulje može naneti direktno na obolelo područje radi ublažavanja simptoma.

Masiranje kokosovim uljem podstiče regeneraciju kože i može pomoći u postepenom smanjenju ožiljaka.

Birajte sto posto čisto, organsko kokosovo ulje, kako biste uzeli ono najbolje od prirode.

Kokosovo ulje za negu ruku i noktiju

Zbog svih benefita koje kokosovo ulje donosi koži, a koje smo već naveli, ono je popularan sastojak kreme za ruke, a možete ga i direktno, odnosno samostalno, naneti na kožu ruku.

Primetićete kako se zaceljuju sva sitna oštećenja kojima je koža na rukama veoma podložna, one postaju hidrirane i nežne, a nokti jaki i sjajni.

Ovo ulje brzo prodire u dublje slojeve kože, pružajući zaštitu, a ruke neće biti lepljive i masne, što je veoma praktično.

Redovna upotreba kokosovog ulja spas je za krhke nokte, jer ih obnavlja i sprečava dalje lomljenje.

Suve i oštećene zanoktice neprijatne su i ne izgledaju lepo. Masaža ruku kokosovim uljem, a naročito oko noktiju, pozitivno utiče na zanoktice, omekšava ih, obnavlja i sprečava njihovu pojavu.

Nežna koža je ujedno i odraz unutrašnje ravnoteže

Održavanje zdravog načina života, koji uključuje dovoljno sna, pravilnu ishranu i hidrataciju, izbegavanje štetnih navika poput konzumiranja cigareta i alkohola, redovnu fizičku aktivnost, smanjenje stresa, ima pozitivan uticaj na sveopšte zdravlje i izgled tela, pa tako i na kožu.

Ne zaboravite da nijedan kozmetički proizvod ne može napraviti čudo, ukoliko ne brinete o sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)