OPREZNO SA SODOM BIKARBONOM: Kiselinu iz želuca ublažite i bez lekova

V. N.

08. 07. 2022. u 19:50

KADA se radi o osećaju refluksa, ili u narodu poznatije osećaj kiseline nakon obroka najbolje je izbegavati namirnice koje do toga dovode i raditi na prevenciji.

ОПРЕЗНО СА СОДОМ БИКАРБОНОМ: Киселину из желуца ублажите и без лекова

Foto Shutterstock

Prema rečima dr Srđana Markovića, gastroenterologa, i prejedanje i prekomeran unos hrane može dovesti do tog osećaja.

- Najpoznatiji narodski lek za ublažavanje kiseline je svakako soda bikarbona koja je po svom sastavu baza i neutrališe kiselinu - kaže dr Marković. - Međutim prekomerna i učestala upotreba sode bikarbone, može dovesti do obrnutog efekta te pojačanog lučenja kiseline, a takođe postoje i određene kontraindikacije za primenu sode bikarbone.

Foto Arhiva

dr Srđan Marković, gastroenterolog

Čajevi od mente i peperminta dobro su rešenje u ublažavanju simptoma gorušice, a u novije vreme i aloja vera svojim umirujućim svojstvima može takođe naći svoju primenu.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!