POLICAJAC DOCRTAO ZNAK: Tužilački savet Crne Gore razmatrao rad koleginice iz Nikšića

S. Đ.

20. 05. 2022. u 08:12

TUŽILAČKI savet Crne Gore nije se izjasnio da li je osnovna državna tužiteljka Sofija Lukovac profesionalno, pravično i po zakonu postupala u predmetu formiranom nakon što su na magistralnom putu Nikšić-Plužine 6. jula 2018. godine u saobraćajnoj nesreći stradali otac i sin 58. godišnji Đorđije i 28. godišnji Vuk Mašnić.

ПОЛИЦАЈАЦ ДОЦРТАО ЗНАК: Тужилачки савет Црне Горе разматрао рад колегинице из Никшића

Foto arhiva

Da bi zauzeli stav, članovi saveta tražili su da im se dostavi kopija predmeta i to onog dela na koji ukazuju predstavnici porodice Mašnić, a koji su podnoseći pritužbu na njen rad, tražili da bude razrešena tužilačke funkcije.

Članica Tužilačkog saveta, tužiteljka Tatjana Begović predočila je predmet koji je formirala Komisija za prijem pritužbi.

- Zbog težeg disciplinskog prekršaja kažnjen je policajac, koji je prisustvovao uviđaju - rekao je Begovićeva, navodeći prikupljene podatke. - Utvrđeno je da je falsifikovao zapisnik o uviđaju, tako što je nacrtao znak upozorenja, koji nije postojao na mestu nesreće. - Ukoliko su tačne tvrdnje porodice Mašnić, Komisija ne treba da razmatra pritužbu, već da je posmatra kao krivičnu prijavu.

Mašnići su u toj pritužbi, kako tvrdi Neđeljko Vuk, predstavnik porodice Mašnić, naveli niz propusta tužiteljke Lukovac.

- Jedna od njih je što nije obezbedila prisustvo veštaka saobraćajne struke, a ljudi koji rade uviđaj znaju šta to znači - kazao je Vuk.

Član saveta Borivoje Đukanović, ukazuje da je imperativ da se tokom saobraćajnih nezgoda pa čak i sa povređenim osobama poziva veštak saobraćajne struke jer je neizvesno da li će se u konačnom doći do posledica sa smrtnim ishodom.

HVALA

PORODICA Mašnić iskazuje zahvalnost zbog stava Tužilačkog saveta, čiji članovi su, ističu, na ovaj način uvažili njihovu višegodišnju borbu za pravičnost i istinu.

- Mogu reći da sam zadovoljan sednicom na kojoj se iskazala jedna ozbiljnost i želja da se problematika ovog slučaja napokon reši - kazao je Vuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu