KONCERTI ZA MALIŠANE U FILHARMONIJI: "Genijalna deca koja menjaju svet"

J.D.

23. 03. 2022. u 15:49

BEOGRADSKA filharmonija je pripremila ludu zabavu za decu školskog uzrasta na koncertima od 23. do 25. marta i od 4. do 8. aprila u filharmonijskoj Sali, od 10 i 12 časova.

КОНЦЕРТИ ЗА МАЛИШАНЕ У ФИЛХАРМОНИЈИ: Генијална деца која мењају свет

Privatna arhiva

 "Genijalna deca koja menjaju svet", novi je program o vunderkindima koji su stvarali muziku, a među njima je i Ivan Tasovac kao daroviti pijanista.

Mlada publika će pod palicom dirigenta Ivana Markovića, upoznati dela čuvenih kompozitora koji su promenili istoriju muzike kao što su Mocart, Betoven, Mendelson i Sen-Sans.

Kroz priču o genijalnim muzičarima tradicionalno vodi filharmoničarka Slavica Perić, a pored čuvenih kompozitora, školarci se susreću i sa muzikom savremenih stvaralaca - odnosno njihovih vršnjaka.

Očekuje ih luda zabava i brza muzička vožnja u ostvarenju "Splav lovaca na dinosauruse", mlade i nesvakidašnje talentovane Mije Mićić. Napisala je ovu kompoziciju sa 11 godina koju je izvela Njujorška filharmonija i još uvek je na repertoaru čuvenog orkestra. Mijina muzika prikazuje vožnju na rolerkosteru, neobične prizore koji se dešavaju usput ali i tipičnu reakciju tokom adrenalinske vožnje, a to je vriska od uzbuđenja i brzine. Tako će filharmoničari pozivati klince da im se pridruže u atraktivnoj vožnji ali i neobuzdanom pravljenju graje na nesvakidašnjem muzičkom rolerkosteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)