BRUKA ŽIVI DOVEKA: Pogledajte šta sve Savo Manojlović radi protiv Srba na Kosovu i Metohiji

Novosti online

14. 05. 2024. u 11:40

SAVO Manojlović, lider pokreta Kreni-promeni, ne propušta da (prilično romansirano) naglasi da je poreklom sa Kosova i Metohije. Kad god je tamo odlazio, jer njemu Aljbin Kurti ne zabranjuje ulaz kao srpskim zvaničnicima i patrijarhu Porfiriju i vladikama SPC, kačio je na mreže slike ispred raznih prepoznatljivih objekata, uglavnom vezanih za srpsku duhovnost i kulturu na KiM, uz prigodne, dobro osmišljene poruke.

БРУКА ЖИВИ ДОВЕКА: Погледајте шта све Саво Манојловић ради против Срба на Косову и Метохији

FOTO TANJUG/ KRENI PROMENI/ LILIT ANDRIĆ

Da ne prepričavamo sve što je agenda jednog od opozicionih lidera, pozabavimo se pobliže time šta, kako i koliko Savo Manojlović radi za Srbe sa Kosova i Metohije.

Za one koji su, za razliku od njega, tamo ostali i opstaju uprkos bezočnom i brutalnom teroru prištinskih vlasti, predvođenih Kurtijem, kojem je jedini cilj da što više (i što brže) naših sunarodnika protera iz južne pokrajine.

Dakle, šta Manojlović radi za Srbe na Kosovu? 

Nažalost, odgovor na ovo pitanje čak ne može da bude reč ništa, jer se, u stvari, ispostavlja da on radi protiv njih i njihovog opstanka.

Naime, Mnojlovićev "Kreni-promeni" finansira Rokfeler fondacija za koju je i sam priznao da mu je uplaćivala novac, otvoreno, nedvosmisleno. Ista ta fondacija na sve moguće načine, pa i finansijske, podržava projekat lažne države Kosovo.

Pitanje je kako Manojloviću ne smeta da ima iste sponzore koji rade direktno protiv interesa naših sunarodnika na Kosmetu, odakle je i on poreklom i da li se odgovor krije upravo u tome da lider pokreta "Kreni-promeni" radi protiv opstanka Srba koji se svakodnevno susreću za zulumom Aljbina Kurtija. Istinu je, uostalom, još davno napisao Njegoš i ta istina, očigledno, kako vreme prolazi sve više postaje aktuelna: "Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka".

Takođe, interesantne su i Manojlovićeve bliske veze sa čitavim nizom NVO koje su finansirane od najraznoraznijih fondova, fondacija, pa i samih zapadnih država. Među njima se izdvajaju Građanske inicijative, organizacija sa kojom je Manojlović blisko sarađivao na više projekata. Ta organizacija otvoreni je promoter i zagovornik nezavisnog Kosova, a potpisnik je, zajedno sa još nekoliko tzv. organizacija civilnog društva, inicijative da Srbija podrži sramnu rezoluciju o Srebrenici, čije se usvajanje sprema u Generalnoj skupštini UN.

Slično tome, za Manojlovića je "pitanje kanalizacije važnije od Srebrenice i Kosova". Naime, gostujući u jednom TV formatu, na kanalu čiji je vlasnik Dragan Šolak, Savo Manojlović je, naime, poručio da neće da troši vreme na pitanja i odgovore o Kosovu i Metohiji i Srebrenici.

- Sledeće na šta treba da trošimo vreme jesu opet pitanja na koja sam već sto puta odgovarao, pitanje o Srebrenici, Kosovu... - rekao je Manojlović i ostavio bez teksta čak i Šolakovog voditelja, što po ovim temama svakako nije lako.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU ROLAN GAROSA: Evo zbog koga je Janik Siner stvarno ostavio devojku (FOTO)