LOKALIZOVAN POŽAR NA DEPONIJI KOD UŽICA: Evo kakav je kvalitet vazduha u tom gradu

Novosti online

06. 05. 2024. u 17:29

SEKRETARKA Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić izjavila je danas da je situacija uzrokovana požarom na deponiji Duboko, kod Užica, bolja i da je požar lokalizovan tako da ne može da se širi.

ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР НА ДЕПОНИЈИ КОД УЖИЦА: Ево какав је квалитет ваздуха у том граду

Foto: Printskrin

Tokom obilaska deponije Duboko, Jokić je rekla da je došla da razgovara sa građanima i da im objasni kako je došlo do požara, kao i da kvalitet vazduha nije ugrožen.

- Radimo sve što možemo i sve što je u našoj moći, kako i mi, tako i lokalna samouprava i regionalna deponija na tome da se požar ugasi. Radi se danonoćno, ekipe su ovde konstantno, donose se zemlja, donose se voda, istovremeno se mešaju sa otpadom, tako da nadamo se da će u narednih par dana požar da se smanji, ako ne i da se ugasi, rekla je Jokić.

Dodala je da Ministarstvo zaštite životne sredina konstantno prati kvalitet vazduha i da je on, za sada, dobar, da nema prekomernog zagađenja, ni zagađenja prekograničnih vrednosti.

- Pratimo ga od kako se situacija desila, odnosno od kako se akcident desio i nastavit ćemo da radimo na tome, poručila je Jokić. 

Ona je istakla da se istovremeno radi na pripremi dokumentacije za izbor izvođača radova na proširenju i stabilizaciji te deponije, kao i na tretmanu i sakupljanju biogasa koji zapravo i prouzrokuje takvu vrstu požara.

- Taj tretman biogasa će omogućiti da se požar više nikada ne desi u tom smislu i tom nekom obimu, a takođe i da se upotrebi u druge svrhe, kako je to predviđeno zakonom, objasnila je Jokić.

 
BONUS VIDEO: SVEČANO U PARIZU: Najradosniji hrišćanski praznik proslavljen u crkvi "Sveti Sava"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom