ŠEŠELJ ZAPUŠIO USTA SRPSKIM NEPRIJATELJIMA: Politikanti sve mogu nazvati genocidom

Novosti online

18. 04. 2024. u 00:20

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je da će srpski narod uskoro na glasanju u organima UN o predlogu rezolucije o Srebrenici definitivno saznati ko su njegovi prijatelji, a ko neprijatelji na svetskoj sceni.

ШЕШЕЉ ЗАПУШИО УСТА СРПСКИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА: Политиканти све могу назвати геноцидом

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Šešelj je rekao  da svi oni koji budu glasali za navedenu rezoluciju jesu neprijatelji Srba.

- Samo će naši prijatelji glasati protiv i to je sad veliki ispit, pa ćemo videti. U svakom slučaju, bila ta rezolucija usvojena ili ne, ne smemo dozvoliti da to nešto menja u stvarnosti, jer u Srebrenici nije bilo genocida - rekao je Šešelj.

On je dodao da su tokom rata na području Srebrenice prvo muslimani napravili veliki zločin nad Srbima.

- A posle oslobođenja Srebrenice, i Srbi nad muslimanima. Ali to ko je naredio i izvršio streljanja zarobljenika posle oslobađanja Srebrenice, još nije istraženo i na kojim lokacijama - rekao je Šešelj.

On je rekao da je o svemu tome objavio knjigu u kojoj je, kako navodi, dokazao da na području Srebrenice nije bilo genocida.

- To je posle uradio i poznati izraelski istoričar Gideon Grajf na nešto manjem obimu. Dakle, što se naučne strane tiče, apsolutno se ne može govoriti o genocidu, a politikanti sve mogu nazvati genocidom - rekao je Šešelj.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!