SNEŽANA PAUNOVIĆ O PREDLOGU ĐILASOVACA KOJI PRELAZI CRVENU LINIJU: Verujem u dugo pamćenje građana Srbije

Novosti online

16. 04. 2024. u 17:54

POTPREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srbije Snežane Paunović oglasila se saopštenjem povodom predloga Đilasove opozicije da se OEBS uključi u formi posrednika u parlamentarnom dijalogu.

СНЕЖАНА ПАУНОВИЋ О ПРЕДЛОГУ ЂИЛАСОВАЦА КОЈИ ПРЕЛАЗИ ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ: Верујем у дуго памћење грађана Србије

Foto: EPA

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

"U svetlu nastojanja predsednice parlamenta da se dijalog na predlog preporuka ODIHR sprovede, na moje iznenađenje pojavio se predlog opozicije koji prelazi crvenu liniju. 

Šok je kod mene izazvala činjenica da je od strane opozicije okupljene oko Srbije protiv nasilja upućeno pismo predsedavajućem OEBS-a sa inicijativom da se uključe u formi posrednika u parlamentarnom dijalogu. Ovo smatram presedanom koji se nikada nije dogodio u Srbiji, osim kada su kosovski Albanci na identičan način pozivali OEBS da posreduje i zahvaljujući misiji Vilijama Vokera i lažnom izveštaju iz Račka obezbedili uslove da bombarduju suverenu zemlju bez odluke Saveta bezbednosti UN. 

Boravak te misije je ugrozio suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije i sa posledicama njihovih izveštaja se borimo i dan danas. Verujem u dugo pamćenje građanki i građana Srbije i svest o tome šta su recidivi ovakvih zahteva."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave