ŠPANIJA NEĆE GLASITI ZA PRIJEM LAŽNE DRŽAVE U SAVET EVROPE: Ministarstvo spoljnih poslova - Zadržaćemo svoju poziciju prema Prištini

Novosti online

15. 04. 2024. u 21:47

MINISTARSTVO spoljnih poslova Španije potvrdilo je da će ta zemlja zadržati svoju poziciju prema Prištini po pitanju članstva u Savetu Evrope, odnosno da će biti protiv.

ШПАНИЈА НЕЋЕ ГЛАСИТИ ЗА ПРИЈЕМ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ У САВЕТ ЕВРОПЕ: Министарство спољних послова - Задржаћемо своју позицију према Приштини

Foto: Shutterstock

- Što se tiče Komiteta ministara, gde je izneta pozicija Španije, ono što možemo da kažemo jeste da Španija ostaje pri svom stavu o Kosovu*, kaže se u odgovoru za prištinske medije, u kojem uz Kosovo stoji fusnota.

Navodi se da Španija, takođe, ne vidi drugi način za rešavanje sporova između Beograda i Prištine, osim dijaloga, zbog čega Madrid podržava dijalog kojem posreduje visoki predstavnik Evropske unije.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope sutra će glasati o članstvu lažne države Kosovo.

Odbor za pravna pitanja i ljudska prava PSSE danas je podržao nacrt mišljenja o članstvu tzv.  u Savetu Evrope.

Ipak, na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, srpska delegacija podnela je 10 amandmana, a među njima i jedan kojim se traži odlaganje odluke o zahtevu za članstvom lažne države.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO: VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe