OGLASILA SE SRPSKA LISTA: Hapšenje i prebijanje Srba najsvežiji primeri „poštovanja" prava našeg naroda

D. Z.

15. 04. 2024. u 09:58

U PREDVORJE glasanja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope, režim Aljbina Kurtija čini sve kako bi se dokazao i opravdao podršku koju dobija.

ОГЛАСИЛА СЕ СРПСКА ЛИСТА: Хапшење и пребијање Срба најсвежији примери „поштовања права нашег народа

Foto: Srpska lista

Tako je uhapšen Srećko Sofronijević i bez ikakvog dokaza mu je određen pritvor, njemu, a ne onima koji su ga za malo ubili 2021. godine, a nakon toga njegove falange su krvnički pretukle Vladana Stevanovića u selu Bube, u opštini Zubin Potok. Ovo su najbolji i najsvežiji primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a ujedno najbolje oslikavaju koliko se međunarodni predstavnici staraju o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Ovo je jutros povodom najnovijeg slučaja hapšenja i premlaćivanja Srba od sptrane Kurtijevog režima saopštila Srpska lista. Iz SL ističu da bi eventualno članstvo tzv. Kosova pod pokroviteljstvom mentora kosovske nezavisnosti u Savet Evrope uvelo “nove vrednosti” poput dozvoljenog ugnjetavanja srpskog naroda, hapšenje i prebijanje bez ikakvog osnova kao redovan policijski posao, otimanje zemlje od Srba bez ikakvog legalnog postupka, te ukidanje prava na lečenje, hranu, štampu, sportske i kulturne događaje jednom narodu na tlu Evrope u 21. veku od strane režima u Prištini.

- Zato, nažalost naši apeli međunarodnim predstavnicima i organizacijama koje su odgovorne za mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ostaju bez odgovara. Aljbin Kurti ih je svojim činjenjem navikao da je normalno ugnjetavati Srbe, a oni njega navikli na ćutanje i odobravanje. Zato srpski narod u neke međunarodne predstavnike gleda kao na saučesnike u progonu i ugrožavanja osnovnih ljudskih prava – zaključuje se u jutrošnjem saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!