U TOKU SASLUŠANJE SREĆKA SOFRONIJEVIĆA: Srbin iz Zvečana doveden u Osnovni sud u Prištini - Zabranjen pristup supruzi i novinarima (VIDEO)

D. Z.

14. 04. 2024. u 15:50

PRED Osnovnim sudom u Prištini u toku je saslušanje Srećka Sofronijevića (39) iz Zvečana kojeg su pripadnici tzv. kosovske policije juče uhapsili na administrativnom prelazu Brnjak i odredili mu 48 časovni pritvor.

У ТОКУ САСЛУШАЊЕ СРЕЋКА СОФРОНИЈЕВИЋА: Србин из Звечана доведен у Основни суд у Приштини - Забрањен приступ супрузи и новинарима (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Na današnjoj sednici o (ne)određivanju pritvora nije bio dozvoljen pristup novinarima kao ni njegovoj supruzi Katarini koja ispred suda čeka ishod današnjeg ročišta na kojem se Sofronijević saslušava, a kojeg prištinske vlasti terete za navodni napad na „ustavni poredak“ odnsono „napad na službeno lice“.

Inače, Sofronijević je ranjen u predelu grudi 13. oktobra 2021. godine kada su pripadnici tzv. specijalne kosovske policije upali u Zvečan gde su navodno pokušavali da pronađu ilegalnu robu, a čemu su se suprostavili građani.

Kosovski specijalci napali su meštane šok bombama, gumenim mecima odnosno bojevom municiom a Sofronijeviću, jednom od dvoje teže ranjenih Srba i desetine povređenih, izvađen je metak u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, dok se potom lečio na VMA u Beogradu. On je uhapšen juče na prelazu Brnjak u društvu supruge i dvoje dece, i bez obrazloženja odveden u policijsku stanicu gde mu je određeno policijsko zadržavanje, dok će se posle današnje sednice znati dalji ishod u vezi njenogog puštanja na slobodu ili određivanja pritvora.

 

BONUS VIDEO:

VUČIĆ DONEO ODLUKU: Dodeljena vojna zastava Kobrama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo