MITROVIĆ I SERGEJ OPET MALTRETIRAJU RONALDA: "Plavi talas" ima priliku da četvrti put ove sezone potopi "vitezove"

O. M.

17. 05. 2024. u 08:25

NOVI šampion Saudijske Arabije u velikom stilu završava sezonu na izmaku.

МИТРОВИЋ И СЕРГЕЈ ОПЕТ МАЛТРЕТИРАЈУ РОНАЛДА: Плави талас има прилику да четврти пут ове сезоне потопи витезове

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Da nije bilo nesrećne povrede Aleksandra Mitrovića, Hilal bi verovatno osvojio i Azijsku ligu šampiona, a sada bi njegova serija nepobedivosti u svim takmičenjima bila na koti 44. Ovako i dalje imaju šansu da sezonu u domaćem prvenstvu završe bez poraza i trenutni rekord od 24 uzastopne prvenstvene pobede podignu na mogućih 27 do kraja sezone.

Do sada imaju samo dve nerešene, protiv Damaka na strani i protiv Rašovićeve i Stojkovićeve Fejhe kod kuće.

Protiv Nasra slavili su 3:0 u prvenstvu i 2:1 u Superkupu, uz pobedu i u finalu turnira prijateljskog karaktera, odigranog u pauzi uslovljenoj odigravanjem Azijskog kupa nacija.

Ove timove očekuje i finalni meč Kupa, poslednjeg dana maja, a pred početak sezone odigrali su i utakmicu finala Klupskog kupa šampiona arapskih zemalja, gde je Nasr pobedio golom Ronalda u produžetku, ali tada za Hilal još nije bio potpisao Aleksandar Mitrović...

Mitar je sa dva svoja gola (jednim sa bele tačke, a drugim na asistenciju Sergeja Milinković Savića, koji se takođe upisao u strelce) overio Hilalov naslov šampiona protiv Al Hazima u prošlom kolu.

Dan ranije, Pirovu pobedu ostvario je Nasr protiv El Ahduda, golovima dvostrukog strelca Marsela Brozovića i Kristijana Ronalda kome je to bio 33. pogodak u prvenstvu i 48. u sezoni, a obe te brojke su najviše za legendarnog Portugalca od sezone 2015/16. kada je sa 51 golom u dresu madridskog Reala osvojio svoju poslednju Zlatnu loptu (iz nekog razloga ovde možda treba dodati "bar za sada", a taj razlog mogao bi biti mogući povratak Ronalda u evropski fudbal jer se za njegove usluge interesuje Bajer iz Leverkuzena).

Mitrović je jedno vreme (do povrede) u stopu pratio sjajnog Portugalca, ali će na kraju, kako stvari stoje, ipak morati da se zadovolji titulom drugog strelca lige sa trenutno 26 golova, ali Srbinovi su, kako to jasno tabela kaže, bili značajniji za ekipu. Baš kao što su asistencije Sergeja Milinković Savića, njih deset, značajnije za Hilal nego 12 Marezovih za Al Ahli. Ili 11 Nevesovih, iako je Portugalac klupski kolega našeg dua u Hilalu, ali prema Švajcarskom institutu za istraživanje fudbala, SMS je šesti najuticajniji vezni igrač u sezoni - i jedini van "liga petice" u društvu Rodrija, Edegora, Tonija Krosa, Granita Džake, Deklana Rajsa...

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&4+ (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (1)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)