LAŽNI KOSOVSKI MINISTAR POMINJE RAT: Moramo se pripremiti, broj pripadnika tzv. KBS-a nije dovoljan

Novosti online

17. 01. 2024. u 09:42

TAKOZVANI kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci izjavio je da u slučaju rata broj pripadnika tzv. KBS od 5.000 aktivnih vojnika i 3.000 rezervnih vojnika nije dovoljan.

ЛАЖНИ КОСОВСКИ МИНИСТАР ПОМИЊЕ РАТ: Морамо се припремити, број припадника тзв. КБС-а није довољан

Foto AP

- Za suočavanje u ratu protiv agresora biće potrebna posvećenost građana. Ministarstvo odbrane radi na tome. Uvek se moramo pripremati za rat, iako želimo da ga izbegnemo - rekao je Ejup Maćedonci u intervjuu za TV 7 odgovarajući na pitanje da li isključuje rat.

Prema njegovim rečima, u ovoj fazi ostaje važno da svaki građanin ima svoju ulogu u zaštiti i bezbednosti.

- U tom aspektu, kao ministar odbrane radim na izgradnji kulture i podizanju svesti među građanima da služe zemlji u različitim situacijama - dodao je.

Maćedonci je, između ostalog, istakao da je Ministarstvo odbrane u fazi analize i izgradnje koncepta za obuku i pripremu građana "da budu spremni da podrže aspekt odbrane i bezbednosti".

Govoreći o 48 vojnih baza Srbije koje se nalaze duž administrativne linije sa Kosovom, Maćedonci ističe da je 28 tipičnih vojnih baza, a još 20 baza žandarmerije, koje su produžeci tri vojne brigade koje se nalaze u Nišu, Raškoj i Vranju.

- Činjenica da su one veoma blizu granice, odnosno da se nalaze oko Kosova, duž granične linije i da su neprijateljski usmerene prema našoj zemlji, predstavljaju pretnju jer ne štite Srbiju, već bi trebalo da drže pod pritiskom Republiku Kosovo - kazao je.

Prema njegovim rečima, to vojno raspoređivanje i militarizacija Srbije ukazuje na agresivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo.

(kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)