ZAJEDNIČKO REŠENJE Brnabić: Sa Severnom Makedonijom o problemu bugarske takse na transport gasa

Novosti onlajn

17. 11. 2023. u 11:56

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija i Severna Makedonija zajedno raditi na rešavanju problema bugarske takse na transport gasa kroz tu zemlju.

ЗАЈЕДНИЧКО РЕШЕЊЕ Брнабић: Са Северном Македонијом о проблему бугарске таксе на транспорт гаса

Foto: Tanjug

Brnabićeva je na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerom Severne Makedonije rekla, odgovarajući na pitanje makedonskog novinara da li će možda Severna Makedonija, Srbija i Mađarska zajedno nastupiti u rešavanju tog problema koji pogađa sve tri zemlje, rekla da se apsolutno slaže sa time što je prethodno rekao Kovačevski - da je reč o nelegalno uvedenom porezu.

- Do kraja godine treba da završimo dodatno povezivanje gasne infrastrukture sa Bugarskom, gasni interkonektor Niš-Dimitrovgrad, kako bismo se priključili na alternativne izvore gasa - rekla je ona.

Tako da je predvidivost ključna kada planirate energetsku politiku i kada planirate investicije u energetsku infrastrukturu, kazala je premijerka i dodala će se dve zemlje zajedno baviti tim pitanjem. I očekujemo podršku EU, ali i razumevanje kolega iz Bugarske, dodala je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ - Dogovor je postignut, poštar Mitrović je političar koji poziva na izbore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave