N1 I SAM PRIZNAO ISTINU: Ogoljena kampanja Junajted grupe - Lagali o medijskim zakonima, a sad porekli (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 11. 2023. u 12:56

NAKON višenedeljne kampanje koju vodi Junajted grupa protiv medijskih zakona u Srbiji, i neistina koje su neprekidno širili tvrdnjama da novi zakoni uvode 'mrak' u Srbiju i kako se kroz njih sprovodi cenzura, N1 je ipak morao da prizna istinu.

Н1 И САМ ПРИЗНАО ИСТИНУ: Огољена кампања Јунајтед групе - Лагали о медијским законима, а сад порекли (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/N1

Evropska komisija je upravo te zakone pozitivno ocenila i pozdravila što je Srbija donela medijske zakone. Da bude još gore po N1, u njihovom programu je moglo da se čuje da je Srbija napredovala u većini oblasti koje analizira Evropska komisija.

U direktnom uključenju iz Brisela, iz sedišta Evropske komisije, novinar N1 je priznao da su dva ključna medijska zakona dobila pozitivne ocene od strane Evropske komisije. Time je ogoljena kampanja koju je Junajted grupa vodila nedeljama. Sada je jasno koji su stvarni motivi iza kampanje koju vodi Junajted grupa.

Ovo je klasičan primer kako korporativni giganti koriste svoj medijski uticaj da štite poslovne interese, predstavljajući da se bore za slobodu izražavanja, i ništa više, jer sve što je Junajted grupa tvrdila - da novi zakoni ograničavaju medijske slobode - bilo je neistina.

Evropska komisija, koja pažljivo prati razvoj medijskih sloboda u kandidatskim zemljama za ulazak u EU, smatra da je pozitivna ocena Evropske komisije znak da Srbija ide u pravom smeru, suprotno onome što su neki mediji sugerisali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (66)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!