MINISTARSTVO OSUDILO SRAMNI TEKST O VUČIĆU: Ovakvim izveštavanjem svesno se obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika

Novosti online

03. 11. 2023. u 13:57

MINISTARSTVO informisanja regovalo je povodom sramnog teksta o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, gde se osim njegovog ličnog dovodi u pitanje i kredibilitet njegove cele porodice, što se može smatrati podlim potezom i tek uvodom u sve ono što nas, nažalost, čeka u političkoj kampanji.

МИНИСТАРСТВО ОСУДИЛО СРАМНИ ТЕКСТ О ВУЧИЋУ: Оваквим извештавањем свесно се обмањује јавност, али и доводи у питање кредибилитет председника

Foto D. Milovanović

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Dana 2. 11. 2023. godine na portalu danas.rs objavljen je tekst pod naslovom: „ALBANAC U BEOGRADU“: KO JE FAHRI MUSLIU, ZA KOGA VUČIĆ GOVORI DA MU NIJE OTAC?, kojim je na najgrublji način povređeno pravilo novinarske struke da naslov bude povezan sa suštinom teksta, a u kojem se dalje u nastavku govori o torturi koju godinama trpi albanski novinar Fahri Musliu, zbog klevete da je otac predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. 

Ovakvim izveštavanjem izdavač dnevnog lista i portala Danas svesno obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice.

Da su urednici svesni činjenice da su prekršili Kodeks novinara Srbije ovim senzacionalističkim naslovom najbolje govori činjenica da je u izdanju dnevnih novina Danas od 3. 11. 2023. godine, objavljen isti tekst pod naslovom „ŽRTVA TABLOIDINIH GLASINA“, koji upućuje na sadržinu teksta, a koji se odnosi na torturu koju trpi alabanski novinar zbog lažnih vesti.

Baš kao što glasi naslov u dnevnom izdanju novina Danas ovakvim izveštavanjem i Fahri Musliu je postao još jednom žrtva tabloidnog izveštavanja medija koji se samoproklamuje  za nezavisnog i objektivnog na medijskoj sceni.

Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Republike Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo Republike Srbije, kao i da se vređaju članovi njegove porodice" navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: VUČIĆ: Nikada ništa nisam ukrao, ja nemam 619 miliona evra, to su ogromne razlike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima