OPOZICIJA POTPISALA PAKT: Oni koji su zatvarali fabrike i ostavljali građane bez posla bi da se vrate na vlast

Novosti online

21. 09. 2023. u 12:44

PROZAPADNA opozicija, odnosno stranke koje organizuju proteste "Srbija protiv nasilja" danas su potpisale sporazum pod nazivom „Dogovor za pobedu“ i time potvrdile da im je jedini cilj da se domognu vlasti i opet krenu u uništavanje Srbije i naroda. Svi potpisnici su stranke bivšeg dosovskog i G17 plus režima koji je ostao upamćen u narodu kao uništitelj naše zemlje.

ОПОЗИЦИЈА ПОТПИСАЛА ПАКТ: Они који су затварали фабрике и остављали грађане без посла би да се врате на власт

Foto: Printscreen

Ukoliko se uzme u obzir kakvi su rezultati ostali iza DOS-a i G17+, ovaj sporazum (inače, imitacija "Sporazuma sa narodom" propalog Saveza za Srbiju) zabrinjavajući je za građane Srbije.

Rezultati koje su ostavili za sobom bili su izgubljena radna mesta, ljudi ostavljeni bez posla, zatvorene fabrike. Ostali su upamćeni po tome što su isporučivali ljude u Haški tribunal, ćutali na progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, nepoštovanje kulture sećanja...

Statistika najbolje svedoči o onome šta su ostavili po odlasku sa vlasti.

U Srbiji je prosečna zarada bila 331 evro, dok je u Beogradu 2012. godine bila 452 evra. Predviđanja navode da će 2025. prosečna plata biti preko 1.000 evra. Čak je i broj vrtića u glavnom gradu 2013. godine bio 276, a danas ih je 731. Te 2012. godine broj zaposlenih bio je 1.865.000, a danas je 2.367.000. Radi se o razlici od 500.000 zaposlenih ljudi! Stopa nezaposlenosti u 2022. godini je iznosila 9,4 odsto, a 2012. godine 25,9 odsto. Fabrike su se tada zatvarale, prodavane su u bescenje pošto su prethodno sistematski uništavane, a danas dolaze strani investitori i Srbija uskoro neće ni imati dovoljno radnika, a već nam dolaze radnici iz inostranstva. Javni dug Srbije bio je 61,5 odsto BDP na kraju 2012, iznad nivoa Mastrihta. Posle teških reformi Srbija je uspela da to smanji na javni dug od 50,5 odsto BDP-a. Da ne navodimo razlike u broju kilometara auto-puta, pruga, medalja na Olimpijskim igrama...

Povratak na staro je svakako scenario koji više predstavlja košmarni san, nego objektivnu realnost. Srbija se gradi u proteklih 11 godina i teško da sporazum ostataka  bivšeg režima ima mogućnost da bude bilo šta više od trikova Saveza za Srbiju.

Podsetimo, ovaj pakt opozicije dolazi u trenutku, odnosno u danu kada će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u generalnoj Skupštini UN održati važan govor. Predsednik Vučić u govoru koji će danas održati u UN ukazaće na licemerje u svetu, ogoliće istinu pred svetskim moćnicima, a sve u pokušaju da odbrani i ukaže na poziciju Srbije boreći se za naše nacionalne interese.

- Pozivaju se na principe, a principe primenjuju samo kad im odgovara! Kako možete da govorite o suverenitetu i teritorijalnom integritetu kao najvišem principu, a kršite ga i dan-danas na primeru Srbije? Tu kažete da ste to uradili zbog humanitarne katastrofe na KiM? Pa to i Putin kaže za Donbas! - rekao je juče predsednik iz Njujorka i dodao:

- Glavna tema mog govora biće principi međunarodnog javnog prava, kao politički veteran želim da ostavim pečat i tim govorom i molim građane Srbije da to poslušaju, biće posle 17 sati, govoriću činjenice, istinu i verujem da se mnogima neće dopasti. Možda ću da govorim i nešto duže, možda će da me prekinu, neki su govorili i duže, njih nisu prekidali - rekao je Vučić i dodao da je popisao sve velike lidere koji su govorili duže, te da će te činjenice iskoristiti ukoliko ga budu prekinuli.

S druge stane opozicija je pokazala da ne mari za interese naroda Srbije, već isključivo za sopstvene fotelje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (41)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)