VUČIĆ U NJUJORKU OD 18. DO 22. SEPTEMBRA: Predsednik na zasedanju Generalne skupštine UN - očekuje ga niz sastanaka

Tanjug

18. 09. 2023. u 09:32

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 18. do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

ВУЧИЋ У ЊУЈОРКУ ОД 18. ДО 22. СЕПТЕМБРА: Председник на заседању Генералне скупштине УН - очекује га низ састанака

Foto: Tanjug/AP Photo/Jason DeCrow

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok Jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine.

Predsednik će prisustvovati i prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Predsednik Srbije će se obratiti učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak, 21. septembra, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (97)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)