AMBASADOR RUSIJE U BEOGRADU: Delimo ocene Vučića, ima razloga za posebnu sednicu SB UN o Kosovu i Metohiji

Tanjug

06. 07. 2023. u 18:46

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da Rusija u potpunosti deli ocene predsednika Srbije Aleksadra Vučića povodom "nepodnošljive situacije" na Kosovu i Metohiji i poručio da postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici Saveta bezbednosti UN u cilju "prave deeskalacije, okončanja progona Srba".

АМБАСАДОР РУСИЈЕ У БЕОГРАДУ: Делимо оцене Вучића, има разлога за посебну седницу СБ УН о Косову и Метохији

Foto D. Milovanović

Aleksandar Bocan-Harčenko je na Tviteru naglasio da se Rusija zalaže da se pitanje Kosova i Metohije rešava u međunarodno-pravnom okviru rezolucije 1244 SB UN, uz potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika.

- U potpunosti delimo ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nepodnošljive situacije na Kosovu i Metohiji. Postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici SB UN u cilju prave deeskalacije, okončanja progona Srba. Zalažemo se da se kosovsko pitanje rešava u međunarodno-pravnom okviru rezolucije 1244 SB UN, uz potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika - naveo je Bocan-Harčenko.

Vučić je ranije danas rekao da se Srbija nalazi u do sada najtežoj situaciji po pitanju KiM, ali ne svojom krivicom, i da je u toku etničko čišćenje Srba sa KiM koje sprovodi prištinski režim.

Predsednik Srbije rekao je da će tražiti hitan razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kao i sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN imajući u vidu da su životi Srba na KiM i njihova bezbednost ugroženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (45)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)