"VELIKA STENA": Kfor sprovodi rutinsku vojnu vežbu

D. Z.

04. 07. 2023. u 11:51

REGIONALNA komanda KFOR-a zapad najavila je sprovođenje vojne vežbe "Velika stena" od danas, četvrtog, do šestog jula.

ВЕЛИКА СТЕНА: Кфор спроводи рутинску војну вежбу

KFOR

Vežba će se, kako je najavljeno iz Kfora, sprovesti u nekoliko opština na tzv. Kosovu u cilju probe obuke i sa minimalnim uticajem na civilno stanovništvo.

Kako je saopšteno iz Kfora, vežba će biti održana na teritoriji opština Istok, Štrpce, Mamuša, Dečani, Đakovica, Dragaš, Đeneral Janković i Kačanik, a vojnici i vozila Kfora biće raspoređeni u tim optšinama tokom trajanja vežbe.

I dok ističu da će vežba poboljšati spremnost i pripremu jedinica, iz KFOR-a podsećaju da je ova misija svakodnevno fokusirana na sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji 12 44 Saveta Bezbednosti UN iz 1999. godine koji podrazumeva sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi