VUČEVIĆ ZATRAŽIO BASTINU OSTAVKU: Reagovao ministar odbrane i lider SNS

M.St.

19. 06. 2023. u 18:00

NIZU gafova ministar privrede Rade Basta krajem prošle nedelje dodao je još jedan, pa je njegova ostavka ponovo na "dnevnom redu" u Vladi Srbije. Ovoga puta, ministar odbrane i lider SNS Miloš Vučević zatražio je javno da Basta napusti fotelju u Vladi, a nakon što je najnovijom podrškom protestima "Srbija protiv nasilja", napravio pometnju u Nemanjinoj 11 i redovima vladajućeg saveza.

ВУЧЕВИЋ ЗАТРАЖИО БАСТИНУ ОСТАВКУ: Реаговао министар одбране и лидер СНС

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kako mu je poručio Vučević, s obzirom na to da više ne stoji iza politike zbog koje je i biran za ministra, ostavka je najmanje što može da ponudi u ovom trenutku:

- Gospodin Basta narušava jedinstvo Vlade, jer više ne stoji iza stavova u koje je barem zvanično verovao. I zbog čega je i biran za člana Vlade. Ostavku treba da podnese odmah - rekao je Vučević.

Pre toga hitnu ostavku zatražio je i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, a čiji je Basta član, rekavši da Bastine izjave više ne mogu da se tolerišu.

- Sledeće nedelje Basta mora da podnese ostavku ili će, u suprotnom, biti smenjen - rekao je Marković.

Basta se ranije, pred delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, pohvalio da se u Vladi Srbije zalaže za uvođenje sankcija Rusiji. Od ovog njegovog stava odmah su se ogradili njegovi stranački i koalicioni partneri, ali osim poruka da ne dele zajedničke stavove i osude, do smene nije došlo.

Ministar privrede je pre nekoliko dana, u intervjuu za list "Danas", rekao da su svi članovi Vlade morali da budu sa građanima na ulicama zbog tragedije koja je zadesila sve, ali da svako donosi svoje odluke:

- Uvek gledam šta ja to mogu da uradim i uvek kad sam u prilici da menjam stvari nabolje, to ću i učiniti. Pravo na nenasilan protest u vidu šetnje ima svako u ovoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)