BRNABIĆEVA SA BROFIJEM U DABLINU: Evropska porodica naroda je prirodno mesto kome pripada Srbija i Zapadni Balkan

Novosti online

21. 04. 2023. u 13:43

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dablinu sa Kolmom Brofijem, predsednikom mešovitog komiteta irskog parlamenta za evropske poslove.

БРНАБИЋЕВА СА БРОФИЈЕМ У ДАБЛИНУ: Европска породица народа је природно место коме припада Србија и Западни Балкан

Foto: Houses of the Oireachtas

Brnabićeva je na sastanku istakla da je evropska porodica naroda prirodno mesto kome Srbija pripada i naglasila je da čitav Zapadni Balkan pripada tom prostoru. Ona se takođe zahvalila Irskoj kao zemlji koja je jedan od najvećih zagovornika proširenja EU, naglašavajući da je to važno za čitav region Zapadnog Balkana, s obzirom na to da je to najbolji način za obezbeđivanje mira, stabilnosti koji su ključni preduslovi za ekonomski napredak i bolji život svih građana čitavog regiona.

Predsednica Vlade naglasila je tokom razgovora da je očigledan napredak Srbije u procesu evropskih integracija i podvukla značaj podrške Republike Irske otvaranju nekada poglavlja, a danas klastera u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Brnabićeva je ovim sastankom završila dvodnevnu posetu Republici Irskoj. Današnji sastanak sa Brofijem, kao i jučerašnji razgovori sa premijerom Irske Leom Varadkarom, zamenikom predsednika Vlade Irske, ministrom inostranih poslova i ministrom odbrane Mihalom Martinom, ministrom preduzetništva, trgovine i zapošljavanja Sajmonom Kovenijem kao i direktorom Agencije za industrijski razvoj Mihaelom Lohanom, siguran su put za poboljšanje sveukupnih odnosa dve zemlje. Podsetila je na značaj razmene iskustava dve zemlje u oblasti inovativne ekonomije i dodala da će to biti okosnica saradnje u narednom periodu.

Brnabićeva se na kraju posete zahvalila domaćinima na gostoprimstvu i rekla da postoji značajan prostor za uvećanje ekonomske saradnje Srbije i Irske, čija je trgovina u uslugama trenutno na nivou od pet stotina miliona evra, ali da je sigurna da će se on u bliskoj budućnosti uvećati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis