"OVI IZ KVINTE MOGU DA SE DURE KOLIKO HOĆE" Vučić: Hil je ozbiljan intelektualac i on razume situaciju

Novosti online

21. 04. 2023. u 13:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima tokom polaganja kamena temeljca za izgradnju novog sportsko-rekreativnog centra "Radnički" u Beogradu.

ОВИ ИЗ КВИНТЕ МОГУ ДА СЕ ДУРЕ КОЛИКО ХОЋЕ Вучић: Хил је озбиљан интелектуалац и он разуме ситуацију

Foto: Novosti

- Što se tiče Kristofera Hila, on je ozbiljan čovek, intelektualac i razume situaciju. Da li je on uvek na našoj strani i da li smo mi uvek saglasni sa njegovim stavovima, ne, nismo, niti je on sa našim. Ne treba to ni da očekujemo. On je zastupnik američke politike. Ali on je čovek širih razumevanja i shvatanja od mnogih. I on može da razume kako stvari stoje za razliku od nekih drugih - rekao je Vučić i dodao:

- Što se tiče njih iz Kvinte, rekao sam istinu, mogu da se ljute koliko hoće, kao i za ove stručnjake što pišu izveštaje. Kažu ogromne su ruske investicije u Srbiju. Ne vidim da je problem, ali nek navedu jednu. Objasniće da ovde nema demokratije, ali zato kada imate izbore kada izađe 1 posto, to je milina od pluralizma, čudo od demokratije i to u policijskim kontejnerima. Sa druge strane, ja sam im zahvalan, pomažu da uradimo Golubac, Fetislam. Što se tiče političkih pridika, čujete, pustite, kažete sagledaćemo - rekao je predsednik.

Predsednik je takođe prokomentarisao i Jablanovićevu odluku:

- Što se Jablanovića tiče, pametna odluka. Od Srba koji žive na severu, neće im izaći 100. Ovi ljudi prave cirkus sa zapada. Misle da mogu da nateraju Srbe da zavole nezavisno Kosovo na silu. Neće srpski narod, ujedinili su srpski narod, ljude koji različito misle. Neće da ide u policijski kontejner i glasa za okupacionog gaulajtera Kurtija. Šta će biti dan posle, Srbi će da opstanu uprkos svim naporima da ih proteraju, i dalje će da vole svoju državu Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (253)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?