DEFINITIVNO POTVRĐENO: Počinje suđenje Tačiju, Srbi se nadaju pravdi za najmilije

S.S.R.

20. 03. 2023. u 15:12

NA pripremnoj konferenciji u Specijalnom sudu u Hagu danas je definitivno potvrđeno da suđenje liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Redžepu Selimiju, Jakupu Krasnićiju i Kadriju Veseliju, pred Specijalnim sudom za ratne zločine na KiM sa sedištem u Hagu, počinje 3. aprila u devet časova, iznošenjem uvodnih reči.

ДЕФИНИТИВНО ПОТВРЂЕНО: Почиње суђење Тачију, Срби се надају правди за најмилије

Foto: AP

Prema planu nedelju dana kasnije treba da počne izvođenje dokaza. Na konferenciji je najavljeno da će uvodna reč Specijalizovanog tužilaštva trajati do pet sati. Odbrana bivšeg predsednika lažne države Hašima Tačija imaće tri sata za uvodno izlaganje, tim Kadrija Veselija 45 minuta, advokati Redžepa Selimija sat, a Krasnićija sat i po.

Predsedavajući sudija Čarls Smit tražio je da se poštuje satnica i advokatima odbrane poručio da treba da se fokusiraju na pitanja u vezi sa optužbama i izbegavaju izjave političke prirode. 

Optužnica protiv bivših čelnika tzv. OVK tereti ih za ratne i zločine protiv čovečnosti, ubistva, mučenja Srba, Roma i nelojalnih Albanaca na Kosovu i Metohiji, kao i severu Albanije. Oni su se u prvim pojavljivanjima u Hagu izjasnili da nisu krivi. Na listi svedoka Tužilaštva je preko 300 ljudi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave