POTMULI PLAN ZA “GUBAVCE BALKANA”: Raspisan konkurs za napade na Srbe, gde god da žive

V.N.

15. 01. 2023. u 10:04

SRPSKOJ kapi svud ime pogibe...Opominjuće zvuče reči mudroga Njegoša i sublimiraju na efektan način ono čime je u ove svečarske dane izložen naš narod: od Kosova i Metohije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine...

ПОТМУЛИ ПЛАН ЗА “ГУБАВЦЕ БАЛКАНА”: Расписан конкурс за нападе на Србе, где год да живе

Foto: Printskrin

Kao da neka nevidljiva i izgleda dobro vođena ruka kidiše na Srbe birajući cinično najsvetije dane i praznike za svoje udare.

Hronologija terora koji se kao koncentrični krugovi širi ka krajevima gde živi naš narod, započeta je na Badnji dan na Kosovu i Metohiji. Pripadnik takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga Azem Kurtaj, sin nekadašnjeg teroriste OVK, pucao je u dečaka Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša (21) dok su nosili badnjak ka svojim kućama u selu Gotovuša kod Štrpca.

Foto: Printskrin

 

Pucao je u njih samo zato što su Srbi.

Taman se slegla trauma od ovog nečuvenog zverstva i samo što je mali Stefan izašao iz bolnice, na drugom kraju su opet napadnuta srpska deca. I to na Mali Božić – prvi dan Srpske nove godine.

Grupa huligana je u Sarajevu upala u hotel gde su bila smeštena deca iz Srbije, učesnici fudbalskog turnira, napavši ih i izbovši nožem jednog od roditelja.

Prethodno su tokom jedne utakmice domaćini svojim vršnjacima i rivalima na terenu skandirali: Ubij Srbina?!

U istom danu prigodna novogodišnja “čestitka” našem narodu stigla je i iz Hrvatske. U prostorijama čiji je vlasnik Opština Baška Voda koju tri decenije vodi “hadezeovac” Joško Roščić neoustaška mladež je slavila klanje Srba uz zlokobne stihove: Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara, glorifikujući Luburića, zloglasnog prvog komandanta najvećeg srpskog, jevrejskoj i romskog stratišta u Drugom svetskom ratu na ovim prostorima.

U obrnutom ogledalu zamislimo scene: vojni specijalac Srbin upucava pokraj puta u Novom Pazaru bošnjačke dečake koji su se sa priložnim žitom (vitra) zaputili ka džamiji. Ili da tokom fudbalskog turnira u Subotici ili Užicu srpska deca uzvikuju vršnjacima iz Sarajeva nasred terena: Ubij balije?! Verujemo da bi se u tom slučaju pokrenula sva birokratska mašinerija iz EU, koja je sramotno izbegavala da procedi da je kod Štrpca pucano na srpsku decu, da zapreti sankcijama, katancima na klastere, “kečevima” na izveštaj o napretku Srbije.

I ovdašnju vlast i narod bi listom optuživali za kreiranje “fašističkog ambijenta“, da se nismo dovoljno suočili sa svojom zločinačkom prošlošću.

I sve to uz terciranje njihovih ovdašnjih NVO saslužitelja i pojedinih partijica iz takozvane građanske opcije. Naravno, sve te bukvice koje smo u zapadnom lobotomnom pohodu navikli da slušamo više od dve decenije izostaće kada su žrtve – srpska deca.

I to glasno ćutanje ili zamagljivanje istine formulacijama poput “pucnjava” (dakle, nije pucano u dečaka od 11 godina samo zato što je Srbin, nego je došlo do razmene vatre) upućuje na to da svedočimo potmulom i osmišljenom planu čija posledice može da bude eskalacija netrpeljivosti prema Srbima u okruženju.

Foto: D. Zečević

Za to je u dobroj meri poslužila dežurna mantra o “velikosrpskom hegemonizmu” koju svesrdno i složno rabe u Prištini, Zagrebu, Sarajevu, i ostacima bivšeg režima u Podgorici.

Ako se u ovu konstantu učita i aktuelni kontekst rusko-ukrajinskog rata, odnosno da se Srbi prikažu kao “mali Rusi”, a Aleksandar Vučić kao “mali Putin” koji su opasnost po susede, eto dovoljnog razloga da se svi koji žive na Balkanu prosto naviknu na nasilje nad Srbima. Jer, u krajnjoj liniji mi to, kao remetilački faktor, koji ne želi na “pravu stranu istorije” i - zaslužujemo.

Zato crne slike iz Gotovuše, Baške vode i sa Ilidže treba itekako ozbiljno shvatiti, pošto strane službe imaju izuzetan motiv da ih umnože i upletu se u kreiranje sličnih provokacija u našem regionu.

Jer, kao da smo svedoci uveliko raspisanog konkursa za što otrovnije i besramnije žaoke koja će udariti na emocionalni temelj kolektivnog srpskog bića. Razume se, svaka ekstremnija reakcija na to bila bi povod za još prilježniji i možda konačni obračun sa “gubavcima Balkana”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024