SRBI 17. JUTRO NA BARIKADAMA: Mirna situacija na severu KiM posle sinoćne pucnjave

Tanjug

26. 12. 2022. u 07:04

SRBI na severu Kosova i Metohije 17. dan su na barikadama, zahtevajući oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

СРБИ 17. ЈУТРО НА БАРИКАДАМА: Мирна ситуација на северу КиМ после синоћне пуцњаве

Foto: Novosti

Jutro je mirno nakon sinoćnje pucnjave u Zubinom Potoku, prenosi RTS. Kfor je potvrdio da je sinoć došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju misije Kfora navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola, prenela je "Koha", ističući da nije bilo povređenih ni materijalne štete.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić demantovao je sinoć pisanje prištinskih medija da je u Zubinom Potoku napadnuta jedinica Kfora.

- To su nove dezinformacije u nizu koje plasira Priština, sa ciljem da uvuku Kfor u svoje prljave igre i sukob sa srpskim narodom - rekao je Rakić za TV Pink. Istakao je da se nije desio nikakav napad na Kfor, da Srbi poštuju Kfor jer su oni na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244.

- Trenutna situacija je mirna, ljudi su na barikadama - dodao je Rakić.

Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa vojnim vrhom, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio se u Rašku.

- Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik Generalštaba su precizni i jasni, i biće sprovedeni u potpunosti - istakao je Mojsilović i dodao da je situacija složena i da zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije.

Podsetimo, Priština je juče zabranila srpskom patrijarhu Porfiriju da uoči Božića ode u Pećku patrijaršiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!