SRBI NEĆE DA BUDU GLINENI GOLUBOVI: Zapad da se izjasni o opasnim Kurtijevim izjavama

D. Zečević

13. 11. 2022. u 07:00

POSLEDNjE najave prištinskih funkcionera da tzv. kosovske bezbednosne snage mogu da deluju na teritoriji čitave pokrajine, uključujući i sever, još jedna je alarmantna pretnja i zlokobna najava iz Prištine sa ciljem proterivanja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta, upozorio je juče direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

СРБИ НЕЋЕ ДА БУДУ ГЛИНЕНИ ГОЛУБОВИ: Запад да се изјасни о опасним Куртијевим изјавама

Foto D. Milovanović

Petković je naveo da "Beograd nikome neće dozvoliti da od Srba na KiM pravi glinene golubove i uvek će biti uz svoj narod" i pozvao međunarodne misije da se "jasno odrede prema ovakvoj neodgovornoj i opasnoj najavi Kurtijevih saradnika koji samo žele sukobe, tenzije i nove krize".

- Svim međunarodnim faktorima jasno je da takozvane KBS nemaju šta da traže na severu pokrajine. Ali, Kurti i njegovi posilni očigledno žele da krše posebno one sporazume koji čuvaju mir i garantuju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, jer tako hoće da se obračunaju sa našim narodom u pokrajini, posebno sa Srbima na severu - saopštio je Petković.

Prema sporazumu koji je sa vlastima u Prištini 2013. godine potpisao i garantovao tadašnji generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, podsetio je Petković, nedvosmisleno se kaže da bilo koje vojne formacije ne mogu delovati u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, bez prethodnog duplog odobrenja komandanta Kfora i četiri gradonačelnika.

- Ta garancija potpisana je i doneta istog dana kada i Briselski sporazum, što dodatno ukazuje da je taj dogovor bio i uslov za ovaj dokument - saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Beograd, kako dodaje Petković, nikome neće dozvoliti da od Srba na KiM pravi glinene golubove i uvek će biti uz svoj narod, a međunarodne misije moraju da se jasno odrede prema ovakvoj neodgovornoj i opasnoj najavi Kurtijevih saradnika, koji samo žele sukobe, tenzije i nove krize.

NEK SE NE IGRAJU VATROM

- NEKA se u Prištini ne igraju vatrom i prestanu da zapaljivim izjavama, najavama i potezima dodatno destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, koju su već narušili svojim jednostranim i protivpravnim i nasilnim potezima u vezi sa tablicama - poručio je Petković.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024