BESTIDNA IZJAVA VJOSE OSMANI: Može ZSO, ali samo kao nevladina organizacija

Tanjug

07. 10. 2022. u 19:50

ZAJEDNICA srpskih opština ne može da ima izvršnja ovlašćenja, već može da postoji samo kao nevladina organizacija o čemu je Ustavni sud tzv. Kosova jasno zauzeo stav, izjavila je predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.

БЕСТИДНА ИЗЈАВА ВЈОСЕ ОСМАНИ: Може ЗСО, али само као невладина организација

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

Ona je dodala i da ako neko želi da ujedini opštine oko određenih pitanja i registruje se kao nevladina organizacija to nije zabranjeno.

Odgovarajući na pitanje da li će ispuniti zahtev međunarodnih partnera koji takođe traže od Prištine da formira ZSO, Osmani je rekla da je njihov opšti princip da se sve potpisano u Briselu i sprovede, ali je dodala da je sporazum o ZSO poništio Ustavni sud tzv. Kosova pošto su 23 člana tog ustava prekršena onim što je dogovoreno u Briselu.

Ona je podsetila da Sud dozvoljava osnivanje udruženja koja nemaju izvršna ovlašćenja, već predstavljaju savez opština koje se okupljaju oko određenih pitanja i lobiraju za njih kod centralnih institucija.

BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA - Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREDSEDNIKA SRBIJE NE ISPUŠTAJU IZ USTA: U Skupštini Crne Gore tema Vučić i ustreptala ministarka