MINISTAR STEFANOVIĆ: Neka Hrvatska stisne petlju i otvoreno kaže da joj smetaju Srbija i Vučić

Novosti online

07. 10. 2022. u 15:46

HRVATSKA ne može da sakrije činjenicu da je prema Srbiji povukla prljav potez, koliko god se njen premijer trudio da nađe izgovor - saopštio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Нека Хрватска стисне петљу и отворено каже да јој сметају Србија и Вучић

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Nema izgovora za podmuklo zloupotrebljavanje članstva u EU radi nanošenja štete Srbiji, kao prvom susedu. Uzalud se Andrej Plenković sada zaklanja iza odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte u Srbiju, ostaje činjenica da su on i njegova država tražili takvu meru, bez ikakvog razloga i bez ikakvog značaja za EU, osim da se nanese šteta Srbiji. To je jedini motiv Hrvatske, njene vlade i njenog premijera - istakao je Stefanović.

- I sada im je kriv predsednik Aleksandar Vučić zato što je odmah, jasno i precizno rekao da to što rade nema veze ni sa Evropom, ni sa njenim vrednostima, nego je samo stvar njihove pakosti i neprekinute želje da se Srbiji nanese šteta. Nema skrivanja iza Evropske unije, neka Plenković stisne petlju i kaže otvoreno da mu smeta jaka i razvijena Srbija i da je to njegova glavna politika, a ne nekakvo evropsko jedinstvo - dodaje ministar odbrane.

- Koliko god se u Zagrebu trudili, Srbija neće odustati od svoje politike, ni od svog snažnog razvoja, koji očigledno toliko smetaju Hrvatskoj i njenom rukovodstvu. A naročito neće zaustaviti predsednika Vučića da vodi Srbiju tim putem, iako bi to najviše voleli. Srbija je dovoljno jaka da ima rešenja i za mnogo teže probleme od ovih koje Hrvatska i njen premijer pokušavaju da stave pred nju. Zato što ima čistu i jasnu politiku svog razvoja i zato što ima predsednika koji uživa ogromno poštovanje u celoj Evropi - zaključuje Stefanović.

 

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je Vučić "oduvao" hrvatske novinare

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Danas pada cena goriva - evo koliko će pojeftiniti dizel, a koliko benzin