VEĆ SMO DONELI ODLUKU O UVOZU NAFTE Vučić: "Sutra odgovor Srbije koji nije pitanje dnevne politike"

Tanjug

07. 10. 2022. u 13:56

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da je država već donela odluku u vezi sa uvozom nafte ako zbog Hrvatske ne bude moguć uvoz ruske nafte hrvatskim naftovodom Janaf, kao i da će sutra o tome obavestiti javnost i o odgovoru naše zemlje.

ВЕЋ СМО ДОНЕЛИ ОДЛУКУ О УВОЗУ НАФТЕ Вучић: Сутра одговор Србије који није питање дневне политике

Tanjug

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Hrvatska ne sprečava Srbiju da uvozi rusku naftu, ali da neće dozvoliti da ona ide preko Janafa, Vučić je rekao da naša zemljla jedino i može da uzvozi naftu preko Janafa.

Na pitanje kakav je onda plan, Vučić je rekao:

"Čućete sutra, mi smo već doneli odluke i upoznaću vas sutra sa tim kakve odluke smo doneli i šta ćemo tu da radimo".

Napomenuo je da Srbija može da uvozi naftu putem barži, ali da je to dosta skuplje i da ima puno problema, zbog čega se to i radi naftovodom.

"Ali sutra ćete čuti šta će biti naš odgovor, koji nije pitanje dnevne politike", dodao je Vučić.

Istakao je da je nudio svojevremeno i razgovarao sa tadašnjim premijerom Hrvatske oko izgradnje brze pruge Beograd - Zagreb - Ljubljana, smatrajući da je to najbrži put za Srbiju do zapadne i centralne Evrope.

"Rekao mi je da nije zainteresovan za tzv. istočne izlaznice već samo one ka zapadu, rekao sam da ne razumem. Zato smo i krenuli da pravimo brzu prugu ka Budimpešti i naši mađarski prijatelji su to prihvatili", naveo je Vučić.

Printscreen/Pink

Kaže da ta pruga spaja Beograd sa Budimpeštom i Bečom kao saobraćajna arterija, kao i da će kasnije biti njome spojeni i Skoplje, Solun i Atina.

"Kada donosite dugoročne odluke, potrebne su vam milijarde evra i godine rada. Kada shvatite da neko postaje nepouzdan snabdevač i da je u stanju da tu svoju nepouzdanost pokaže, onda to radite na drugačiji način i razvijate svoju infrastrukturu na drugi način", rekao je Vučić.

Poručio je da svi zamisle kako bi izgledalo da su predstavnici Srbiji govorili kako im je gadno i patetično da pričaju o stradanju Hrvata.

"A oni svakoga dana kažu kako su im gadne i patetične i odvratne priče o stradanju srpske dece na Petrovačkoj cesti, tada su deca ubijena, šta ima na to da dodam", rekao je Vučić.

Dodaje da će i pored toga on biti za njih Hitler, a oni pametni...

"Biće sutra mnogo važnih i dobrih stvari, mnogo bitnih, nekih dobrih i nekih ne tako dobrih ali važnih odluka za Srbiju", dodao je Vučić.

Napomenuo je da bi bilo idelano kada bismo imali više dana kao što je ovaj, kada je otvorena fabrika MTU u Novoj Pazovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili