LUTOVAC PREBROJAVA "LAŽNU OPOZICIJU": Nastavljaju se previranja na delu političke scene

M. S.

29. 04. 2022. u 09:00

NOVI sukobi između lidera opozicionih stranaka svakodnevno potvrđuju da, uprkos početnim idejama da se ideološki različite liste ujedine kako bi pokušale da preuzmu vlast u Beogradu, taj plan definitivno nije moguć.

ЛУТОВАЦ ПРЕБРОЈАВА ЛАЖНУ ОПОЗИЦИЈУ: Настављају се превирања на делу политичке сцене

Foto Tanjug

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac juče je optužio Zavetnike, NADU i Dveri da nisu opozicija, već desničarske stranke na koje predsednik SNS Aleksandar Vučić može da se osloni. Prema rečima Lutovca, pre izbora građani su ove stranke doživljavali kao opoziciju i zato su za njih glasali, jer, kako je rekao, da su želeli vlast podršku bi dali naprednjacima i socijalistima.

- O tome da nisu opozicija svedoče naši ljudi koji su učestvovali u radu izbornih komisija, gde su oni glasali identično sa predstavnicima vlasti - rekao je Lutovac za Novu S.

- S druge strane, ta samouverenost i poruke nekih od njih koji su rekli da ne dolazi u obzir bilo kakva koordinacija s opozicijom, to su ozbiljni indikatori. Ne može da se tvrdi, ali postoje indikatori koji na to ukazuju.

Lider Dveri Boško Obradović odgovorio je Lutovcu na svom tviter-nalogu:

- Ako niste stavili Dveri u ovaj kontekst, zamolio bih vas da demantujete medije koji iskrivljuju vašu izjavu. A ako jeste, zamolio bih vas da navedete jedan dokaz gde su predstavnici Dveri u izbornim komisijama glasali kao vlast.

Foto Tanjug

Obradović je u svom komentarisanju drugih predstavnika opozicije, prozvao i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić, koja je u televizijskom gostovanju govorila o usaglašavanju politike Srbije sa zapadom, a da su novi izbori šansa.

- Sad se vidi, sad se zna ko se kome dopada - rekao je Obradović.

- I ko je pio vino sa Vučićem. Idemo li to ka velikoj koaliciji SNS - MORAMO - Ujedinjeni za uvođenje sankcija Rusiji. I ko je sve druge zvao lažna opozicija, a od kada je seo na kanabe kod gospodara, sve može.

POGREŠAN KORAK U POGREŠNO VREME

LUTOVAC je ostao pri stavu da je susret Đilasa i Vučića bio pogrešan korak u pogrešno vreme, ali navodi da ne sumnja u Đilasove dobre namere, već u dobre namere Vučića.

S druge strane, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je prozvao Đilasa, uz konstataciju da je njegov dalji put video "ili kao odlazak u penziju ili kod Vučića", dok mu je Đilas odgovorio da je to trebalo da se kaže kada su pravili koaliciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)